İktidarın vaat ettiği projelerin akıbetinin şimdiye kadar vaat edilenler gibi olacak

İktidarın vaat ettiği projelerin akıbetinin şimdiye kadar vaat edilenler gibi olacak

MHP Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Trabzonlulara vaat ettiği projelerin akıbetinin şimdiye kadar vaat edilenler gibi olacağını söyledi.

MHP Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Trabzonlulara vaat ettiği projelerin akıbetinin şimdiye kadar vaat edilenler gibi olacağını söyledi.

Başbakan'ın Trabzon meydanında, hızlı tren, yeni havalimanı, güney çevre yolu, yatırım adası, turizm için yeşil yol, büyük liman, ikinci devlet üniversitesi gibi Trabzonlunun kimisi ile 3-5 yıl, kimisi ile 5-10 yıldır oyalandığı projelerden söz ettiğine dikkat çeken Yavuz Aydın: "Saydıkları içinde hayata geçirilmeye çalışılan sadece Akyazı'daki stat projesidir. Bu proje için Trabzon'dan TOKİ'nin nereleri aldığı da meydandadır. Ayrıca 10 yıldır sözünü ettikleri stadın benzerleri Mersin'de, Konya'da, Kayseri'de çoktan bitmiş ve hizmete de girmiştir. Trabzon ise şimdiye kadar oyalanmıştır. 10 yıldır ikinci devlet üniversitesinden söz edildiğini hepimiz biliyor, yaşıyoruz. Yeşil yol hakeza aynı. Tren için söz söylemeye bile gerek yok. Başbakan oy avcılığı için oyalama projeleri sunmuştur. Sözünü ettikleri projelerle Trabzon’u oyalamaya devam etmek niyetindeler. Trabzon'u bugüne kadar vaat ettiği projelerin hangi benzerlerini yaptı ki, halkımız artık bu vaatlere inansın." dedi.

Trabzon'da işsiz kalmayacağını söyleyenlerin döneminde Trabzon'un sürekli göç veren bir şehir özelliğine kavuştuğuna dikkat çeken Yavuz Aydın, "Trabzon, kentsel dönüşümler hesabıyla sadece kamulaştırma ve buradan sağlanan paralarla binaların yapıldığı bir şehir görüntüsündedir. Üretime dayalı doğru dürüst fabrika ve işletme açılamamıştır. Üretimin olmadığı yerde istihdamı nasıl sağlayabilirsiniz? İŞKUR kanalıyla insanımızı 3-5, olmadı 7-8 aylık işlerle oyalayıp, sürekli umut vaat ederek beklenti içine sokarsanız bunun sonucunda hem ekonomik hem de psikolojik bir travmaya sebep olursunuz ki, Trabzon halkı da bu durumdadır. Çözüm MHP iktidarıdır. 7 Haziran tarihinde halkımız 13 yıldır yaşadığı eziyetin hesabını soracaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset