İhale İptal, Hastalar Mağdur

İhale İptal, Hastalar Mağdur

İhale İptal, Hastalar Mağdur

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde bir süredir manyetik rezonans görüntüleme (MR) çekimi yapılmaması, vatandaşların tepkisine neden oldu. MR hizmeti alım sözleşmesi sona erdiği için kurumda MR çekimi yapılmazken, hastalar  diğer hastanelere yönlendiriliyor.

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nin MR ve Tomografi hizmeti alımı için özel bir firma ile imzaladığı sözleşmenin süresinin doldu. Yaklaşık 2 ay önce dolan süre sonrasında yapılan yeni ihaleye de itiraz olunca olan hastalara oldu. Hastanede MR ve Tomografi hizmeti alamayan hastalar diğer hastanelere yönlendirilmeye başlandı.

0545 663 0444 numaralı WhatsApp hattımıza ulaşan bir hasta yakını, mağdur edildiklerini belirtti.

Vatandaş şikayetinde "2 ayrı hasta için hastaneye gittim. Ama MR ve tomografi çalışmadığını söylediler. Fatih Devlet veya Kaşüstüne gitmem gerektiğini belirttiler. Bu kadar önemli bir konuda neden zamanında çalışma yapılmıyor. Olan hastalara oluyor. Yolda izde mağdur ediliyoruz" şeklinde şikayette bulundu.

MR Cihazını Söküp Götürdü.

Mevcut ihalede süresi biten firmanın ise cihazını söküp götürdüğü öğrenildi.

 Öte yandan hastane  yöneticileri, tomografi cihazının bir hafta içerisinde hazır hale geleceğini belirtirken, MR cihazı için ise Kamu İhale Kurumu'nun beklendiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler