İBB 0-Trabzonspor 4

İBB 0-Trabzonspor 4

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 mağlup etti.-

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor deplasmanda  İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 mağlup etti.-

DK 1 Maç Trabzonspor'lu oyuncuların vuruşu ile başladı.

DK 3 İstanbul Belediye'nin atağı sol kanattan hızlı
gelişti. Çaprazdan ceza sahasına giren Efe sert vurdu. Meşin yuvarlak Egemen'den döndü.

DK 4 Maçta ilk ciddi atak Trabzonspor'dan geldi. Isaac ile sol kanattan getirdiği topu ceza sahasına kesti. Sert gelen topu kaleci Behram yumruklayarak uzaklaştırdı.

DK 6 Tayfun Cora sağ kanatta giderken Mahmut düşürdü. Faulden oluşan serbest atışta altı pas içinde bomboş kalan Egemen Korkmaz topu auta yolladı.

DK 10 Umut Bulut imkansızı başardı. Ceza sahası içinde Colman'dan aldığı pasla kaleci ile karşı karşıya kalan Umut topu 5 metreden auta yolladı. Sonra da çimleri yoldu...

DK 12  Bu sefer Tayfun'la geldi Bordo- Mavili ekip. Tayfun Sağ kanattan sert ortasına Gökan yükselecekti, Rızvan son anda araya girdi.

DK 16 Tjikuzu, Selçuk'u faulle durdurdu. Atışı Selçuk kullandı. Ceza sahasına inen topu  İBB defansı uzaklaştırdı.

DK 17 Belediye gol için geldi. Tjikuzu getirdiği topu Erman'a aktardı. Bu oyuncunun şutu farklı şekilde auta çıktı.

DK 18 İBB'li genç oyuncu Gökhan Süzen sol çizgiden giderken rakibiyle mücadelesinde yerde kaldı. Acılar içinde kıvranmasına rağmen hakem Cüneyt Çakır faulü vermedi. 

DK 20 maçta 20. dakika geride kalırken 0-0'lık eşitlik bozulmadı.

DK 21 Gökhan Süzen orta alandan giderken Serkan'ın omuz darbesi ile yerde kaldı. İbrahim Akın'ın ortasında top sol çizgiye kaydı. Serhat ortayı yapacakken Song ayaklarına çift daldı. Abdullah Avcı ve Arif Erdem yedek kulübesinden fırladı. İBB'li oyuncular hekemin etrafını sardı. Fakat Hakem Cüneyt Çakır Song'a bir şeyler söyledi ama kart göstermedi. İBB tehlikeli yerden serbest atış kullanacak.

DK 22 Sağ çaprazdan kazanılan serbest atışı İbrahim Akın set kullandı. Direk kaleye giden top direğin dibinden auta çıktı.

DK 24 Sol kanattan gelen Erman Kılıç ceza sahasına girerken müthiş bir vuruş çıkardı. Sol köşeye giden topu Sylva aynı güzellikte çeldi.  Dönen topta Belediyeli oyuncular atağa devam etti. Fakat bir sonuç alamadı.

DK 26
Trabzonspor soldan korneri Colman'la kullandı. Colman'ın arka direğe ortasında karambol oluştu. Son dokunan Umut oldu.  Ardından İBB savunması topu uzaklaştırdı.

DK 28 İmkansızı başaranlardan birisi de İbrahim Akın oldu. Sol kanttan Erman'ın ortasında ceza sahası içinde tek başına kalan İbrahim Akın gelen topa gelişine vurunca top auta çıktı.

DK 30 Maçta kontrolü Belediye ele geçirdi. Serhat'ın sol kanattan getirdiği topa Efe yerden vurdu. Kaleye giden topu Sylva yatarak kurtardı.

DK 34  Sylva mutlak golü çıkardı. Kazanılan faulü hızlı kullanan Belediye'de İbrahim Akın topu hızlı sürdü. Sylva ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Sylva topu aldı.

DK 37 Gooollllllll.... Olimpiyat standında golün adı Tayfun Cora... İBB bastırırken golü Trabzonspor buldu. 1 dakika önce İbrahim Akın mutlak golü kaçırmıştı. Saha doğrusu Sylva golü engellemişti. Sol çaprazdan topu taşıyan defans oyuncusu Tayfun Cora önce ceza sahasına girdi. Sonra kale çizgisine girerken kayarak vurdu. Top direğin dibinden ağlarla buluştu.

DK 40 Maçtaki ilk Sarı kart, Isaac'ı arkadan müdahale ile düşüren İBB'nin kaptanı Efe gördü.

DK 44 Gökhan Kaba ceza sahasına sokulurken Song'un müdahalesi ile yerde kaldı. 

DK 45 Belediye kaleye yaklaşık 25 metrden şimdi serbest atış kullanacak.  Sol çapraz kullanılan atışı İbrahim Akın direk kaleye gönderdi fakat top baraja takıldı. 


DK 45+
Hakem Cüneyt Çakır ilk yarının son düdüğünü çaldı. Oldukça çekişmeli geçen maçın ilk bölümünde Trabzonspor etkili oldu. Daha sonra maça ortak olan İBB gol 3 tane mutlak golden oldu. Bu dakikalarda gol Trabzonspor’dan geldi. Golü atan isimse sürpriz oldu. Defanstan çıkan Tayfun Cora sürüklediği topta zor açıdan topu ağlarla buluşturmayı başardı. 

46. dakika: 2. yarıya Beldiyespor başladı.

DK 48 İBB, İbrahim Akın'la soldan korner kullandı. Penaltı noktasına yapılan ortaya İBB savunması kafayı vurdu.


DK 50 Serhat Gürpına mutlak golü kaçırdı. Ceza sahasına yapılan ortada müsait posizyondaki Tayfun'un vuruşu sayıf kalınca top Sylva'da kaldı.

DK 52 Gökhan Ünal gol için vurdu. Sol çapraz ceza sahasın girdi. Topu düzeltti. Önündeki Tjikuzu'yu geçti. Çok sert vurdu kaleci Behram topu kornere çeldi.

DK 53 Korner gelen topa Isaac uçarak vurdu. Fakat hakem düdüğünü çaldı ve Isaac'a topa elle vurduğu için Sarı kart gösterdi. Bu maçtaki ikinci sarı kart.

DK 55 İlk yarıda geriden gelrek gol atan Tayfun yine gole yaklaştı. Sol çapraz sürdüğü topu ceza sahasına taşıyan Tayfun vrumak yerine pas verince defans araya girerek topu uzaklaştırdı.

DK 57 Trabzonspor kaleti sol çaprazdan gören noktadan serbst atış kullndı. Atışı Umut Bulut kullandı ama bu vuruştu ne yaptığı belli olmadı. Orta gibi kullanılan Top kaleye gitti ama çok farklı şekilde auta çıktı.

DK 61 Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Trabzonsporlu taraftarların 61. dakika coşkusu yaşanaıyor. Skorbordda dakikalar Trabzon'un plakası 61'i gösterince bir anda harekete geçen Bordo-Mavili taraftarlar ellerindeki konfetileri atmaya başladılar. Olimpiyat Stadı "Şampiyon Trabzon" tezehüratları ile inliyor adeta.

DK 63 Bu dakikda Belediyespor oyuncu değişikliğine gitti. Abdulla Avcı, Tjikuzu'yu oyundan alırken sahaya Kerim Zengin'i sürdü. Bu aynı zamanda maçtaki ilk değişiklik oldu. 

DK 65  Ermançok sert vurdu. Kaleci Sylva yimne çıkardı. İlk yarıda Tayfun yine vurmuştu ve Sylva yine kurtarmıştı.

DK 67 Maçta gergin anlar. Maçın hakemi Egemen ve Gökhan'ı uyardı

DK 68 Trabzonspor'da Selçuk yaklaşık 30 meterden kaleye vurdu. Top yandan auta çıktı.

DK 70 Trabzonspor'da Selçuk sağdan korneri ceza sahasına ortaladı. Savunmadan gelen Giray kafayı vurdu. Top yandan auta gitti.

DK 71 İBB'de ikinci oyuncu değişikliği. Serhat'ın yerine İlyas Kahraman oyuna girdi.

DK 72 Isaac topu ayağına alıp kendi kalesine doğru yönelince kendi taraftarından tepki aldı.

 DK 73 Ve Ersun Yanal Bordo-Mavili taraftarların beklediği değişikliği yaptı. Devre arasında git-gel olan Yattara Umut Bulut'un yerine girdi. Tribünlerde coşku var.

 DK 75Gooollllllll....  Selçuk. Akıl dolu gol. Ceza sahasın yayı üstünde topla buluşan Selçuk kaleci Behram'ın önde olduğunu görünce müthiş bir vuruş yaptı ve futbol deyimi ile adeta ampul gibi astı. Maçta skor 2-0 Trabzonspor üsütün.

DK 79 Trabzonspor korner kullandı. Behram topu aldı ama saha bir anda karıştı. belediyeli oyunuclar Behram'ı itikleyen Isaac'ın üstüne yürüdüler. Hakem araya girdi ve İBB'den Gökhan Kaba'ya sarı kart gösterdi.  

 DK 80 Belediye'de Erman'ın yerine Adriano oynuna girdi.

DK 82 Colman ceza sahasında yerde. Cüneyt Çakır penlatıyı verdi. Colman atmak istedi. Topu dikti kendisi kullanacaktı. Ama Ersun Yanal Yattara'yı işaret etti. Colman çok kızdı. Üzüldü. Yanala eliyle hareket yaptı.

DK 83 Colman'ı ceza alanında düşüren Marcus Vinicius sarı kart gördü.

 DK 84 Gooollllllll.... İbrahima Yattara. Top ve kaleci ayrı ayrı köşelerde.


 DK 86
Trabzonspor'da şık bir vuruşla takımının ikinci golünü atan Selçuk İnan yerini Adnan'a bıraktı

 DK 88 Gooollllllll.... Gökhan Ünal. Yattara sağ kanattan getirdi. Gökhan Ünal kafa ile düzgün vurdu. Ve skor 4-0



DK 90 Genç oyuncu Gökhan Süzen hakemi aldatmaya yönelik hareketten Sarı karrt görürken bu dakikada Isaac yerini Barış Memiş'e bıraktı.

DK 90+  Maçta 1 dakika uzatma gösteren Cüneyt Çakır son düdüğünü çaldı. Maçın skoru İBB:0 - Trabzonspor:4. ilkyarıyı 37. dakikada Tayfun Cora'nın ayağından kazandığı golle 1-0 önde kapatan Trabzonspor, ikinci yarı gol olud yağdı adeta. 75. dakikada Selçuk İnan'ın cesa sahası dışından ttığı akıl dolu golle farkı ikiye çıkaran Bordo-Mavili ekip, 84. dakikada Colman'ın düşürülmesi ilepenaltı kazandı. Yattara'nın penaltı golüyle skoru 3-0'a getiren Trabzonspor'da, kapanışı Yattara'nın ortasına gelen topa düzgün bir kafa vuruşu yapan Gökhan Ünal yaptı.

Kaynak:Haber7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor