İ.Hatipten Muhteşem Gösteri

İ.Hatipten Muhteşem Gösteri

Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden “Muhacirlik en uzun 2 yıl” gösterisi.

 

 

Akçaabat Anadolu İmam Htip Lisesi öğrencilerince hazırlanan “Muhacirlik en uzun 2 yıl” konulu gösteri sunuldu.

akcaabat-anadolu-imam-hatip-lisesi-ogrencilerinden-“muhacirlik-en-uzun-2-yil”-gosterisi..jpg

Okul bahçesinde gerçekleşen gösteriyi izlemeye, Akçaabat Belediye Başkan vekili Beytullah Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, Akçakale Belediye Başkanı Emre Akgün, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Hikmet Eyüboğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, okul müdürü Alaattin Durna, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

akcaabat-anadolu-imam-hatip-lisesi-ogrencilerinden-“muhacirlik-en-uzun-2-yil”-gosterisi..20130515181641.jpg

Okul öğrencilerinin yaptığı gösteride Akçaabat için tarihi olaylardan olan muhacirlik konu edildi. Gösteride 1915 Rus işgalinden kaçarak bölgeyi terk eden vatandaşların açlık ve sefalet içerisinde çektikleri çile anlatıldı.

Tören sonrası konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, 1915 Rus işgalinin tarihte önemli bir yer tuttuğunu ve unutulmaması gerektiğini belirtti. Köse “Tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Rus işgali ve muhacirlikte çekilen çileyi yapılan gösteriyi izleyince biraz olsun yaşamaktayız. Muhacirlik olayı bölgemiz açısından son derce önemli olup sürekli hatırlanması gerekir. Bu nedenle siyasilerden ve belediye yetililerinden Muhacirlik için bir anıt veya o tarihi hatırlatacak bir eser yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Mehmet Salih Köse gösteride görev alan öğretmen ve öğrencileri de tebrik ederek teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset