Hüseyin Sivrikaya Gururumuz

Hüseyin Sivrikaya Gururumuz

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde görev yapan Akçaabatlı Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sivrikaya Avrupa Birliği Cost E50 Aksiyonu’nda Türkiye’yi temsilen yönetim kuruluna seçildi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde görev yapan Akçaabatlı Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sivrikaya Avrupa Birliği Cost E50 Aksiyonu’nda Türkiye’yi temsilen yönetim kuruluna seçildi. İngiltere Reading Üniversitesinden Prof. Dr. John Barnett’in Başkanlığını yaptığı yönetim kurulunda Türkiye adına yer alan Sivrikaya, diğer yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bilgi ve görüşlerine başvurulacak ve bilimsel projelerde söz sahibi olacak.
Konuyla ilgili olarak Akçaabat Yeni Haber Gazetesi'ne bir açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sivrikaya, Karadeniz Bölgesi’nin yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle birlikte önemli bir potansiyel oluşturduğunu, Avrupa Birliği fonlarından yeterli desteği aldığı takdirde başta işsizlik olmak üzere pek çok sorunun üstesinden gelineceğini ifade etti.
Sivrikaya, şunları söyledi:
“Türkiye’nin COST aksiyonlarına katılım seviyesi AB kaynaklarına ülkemizin katkı payı ödemesine rağmen, katkı payı ödemeyen ülkelerden daha az yararlanmakta olduğunu göstermektedir. Bu nedenle ülkemiz bilim insanlarının AB kaynaklarından daha etkin bir şekilde yararlanmaları ve bunu ülkemize yansıtabilmeleri için bu aksiyonlarda aktif rol almaları gerekmektedir. COST aksiyonlarına katılımın ülkemiz bilim insanlarına sağladığı en önemli fırsat AB çerçeve programlarına daha aktif katılım için oluşturulacak proje ekipleri ile gerçekleştirilecek koordineli çalışmalardır. Zira bu aksiyonlardaki bilim adamları, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde kendi alanlarında üretken insanlardır. Bu nedenle aksiyonlara katılım, bu kişilerle tanışma ve oluşturulabilecek proje başvurularında onlarla ortak çalışma için bir ortam meydana getirmektedir.”
Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sivrikaya daha önce Almanya’da Göttingen Üniversitesi ve İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde bilimsel araştırmalar gerçekleştirmişti. Sivrikaya, 19 Nisan-3 Mayıs 2008 tarihleri arasında da Avrupa Birliği Erasmus programı kapsamında Macaristan’da University of West Hungary’de lisans ve lisans üstü düzeyde dersler verecek.
COST’un kurucusuyuz
Kısa adı COST olan (European Cooperation in the field of Scientific and Technical Research) “Bilimsel ve Teknik Araştırma Alanında Avrupa İşbirliği”, 1971 yılında kurulmuş ve ülkemizde kurucu ülkeler arasında yer almıştır. Diğer üye ülkeler şunlardır: Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Sırbistan, Yunanistan. İsrail ise işbirliği ortağı statüsünde üyedir.
COST, Avrupa Birliğinin eğitim alanında güçlenmesini sağlamak için Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlamak ve Avrupa bilim insanlarının ortak çalışmalarını desteklemek amacıyla kurulmuştur. Brüksel’deki COST Ofisi, COST Alan Komiteleri ve COST aksiyonlarına idari ve bilimsel desteği sağlamaktadır. Avrupa araştırma ağına ilişkin tavsiyelerin odak noktasıdır. COST’un misyonu, Avrupalı araştırmacılar arasında etkileşim ve işbirliğini destekleyerek; Avrupa’yı bilimsel ve teknik araştırmada güçlendirmektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler