HSYK'da Sürpriz Atamalar

HSYK'da Sürpriz Atamalar

HAKİM ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2011 yılı İdari ve Adli Yargı Yaz Kararnamesini tamamladı.

 

Adli yargıda bin 816 hakim ve savcı, idari yargıda 254 hakim ve savcı ile 51 ticaret mahkemesi başkanının görev yeri değişti. Yargıtay Tetkik Hakimliği’ne ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevinde de 109 hakim ve savcı atandı.

EMİNAĞAOĞLU iSTANBUL’A

Kararnameye göre hükümetle sık sık karşı karşıya gelen eski YARSAV Başkanı, Yargı-Sen Başkanı ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu İstanbul hakimliğine getirildi. Eminağaoğlu hakkında Adalet Bakanlığı tarafından açılmış çok sayıda disiplin soruşturması bulunuyor. Bu dosyaların da önümüzdeki günlerde yine HSYK tarafından karara bağlanması bekleniyor.

AK PARTİ’YE DAVA AÇAN SAVCI GİTTİ

Yargıtay Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu’nda AKP’yi takip etmekle görevlendirilen ve AKP hakkında açılan kapatma davasını hazırlayan ekipte yer aldığı belirtilen Yargıtay Savcısı Zekeriya Sevimli ise Üsküdar Hakimliği’ne atandı.

CİHANER SAVCISI ANTALYA’YA

Dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner hakkındaki soruşturma nedeniyle önceki HSYK tarafından yetkileri kaldırılan, yeni HSYK tarafından ise bu yetkileri iade edilen Erzurum özel yetkili Savcısı Osman Şanal ise Antalya’ya savcı olarak atandı. Aynı soruşturmada görevli Taner Aksakal Aksaray Başsavcılığı’na, Rasim Karakullukçu ise Erzurum Özel Yetkili Başsavcıvekilliği’ne getirildi. Dönemin Erzurum Başsavcısı, Balıkesir Başsavcısı Sinan Kuş ise Kartal’a düz savcı olarak atandı.

DİYARBAKIR BAŞSAVCISI İZMİR’E

Habur ve Mahmur’dan gelen PKK mensupları ve mültecilerin Habur’da sorgulanarak serbest bırakılması nedeniyle eleştirilen Diyarbakır Başsavcısı Durdu Kavak, İzmir Başsavcılığı’na getirildi.

ERGENEKON SAVCISI GÖREVDEN ALINDI

Eski HSYK’nın Ergenekon savcılarına yönelik şikayetlerin ardından bu soruşturmaya bakmakla görevlendirdiği Ergenekon savcısı Kasım İlimoğlu ise Büyükçekmece Savcılığı’na atandı.

‘Atama nedeni, Başbakan soruşturmaları’

Ataması ile ilgili olarak “Bu bir kıyımdır” değerlendirmesinde bulunan Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargı-Sen hakkında açılan kapatma davasına dikkat çekerek “Bu çağda sendika kapatan bir anlayışı, ‘helalleşmeden’ söz etmesine rağmen aksi yönde davranan bir başbakan ve başbakanlıkla HSYK’nın çift yumurta ikizi gibi hareket ettiğini gösteriyor” dedi. Atanması ile ilgili olarak AİHM dahil her yola başvuracağını söyleyen Eminağaoğlu, “Atamalar, HSYK’nın operasyonel niteliğini gösteriyor. Anayasa’nın niçin değiştiğini umarım herkes görür. Acaba Başbakan’ın soruşturmalarını yapmış olmasam bunlara muhatap olur muydum? Helalleşmeden söz eden bir başbakan neden bunlara göz yumuyor, neden bunları yapıyor? Hukuk içerisinde bunların mücadelesini vereceğiz ve atlatacağız. Bedel ödenecekse ödeyeceğiz ama mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler