Hokey Takımımız da Var

Hokey Takımımız da Var

Akçaabat'ta kurulan hokey takımı büyük ilgi görüyor

Hindistan ve Pakistan'ın ulusal sporları olacak derecede tüm dünyada yaygın olan ancak ülkemizde fazlaca bilinmeyen hokey sporuna ilgi giderek artıyor.

İki takım arasında bir ucu kıvrık sopalarla oynanan bir top oyunu olan hokey artık Akçaabat'ta da oynanacak.

Ebru Emirzeoğlu'nun girişimleri ile 3 yıl önce altyapısı oluşturulan ancak ilgisizlik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle faaliyete geçirilemeyen Akçaabat'ın ilk hokey takımı, Söğütlü Belediyesi'nin desteği ile resmi statü kazanıyor.

Çalıştırıcılığını Ebru Emirzeoğlu'nun yaptığı ve çoğunluğunu üniversiteli öğrencilerin oluşturduğu 15 kişiden kurulu Söğütlü Belediyespor Kız Hokey Takımı, çalışmalarına başladı.

Akçaabat Fatih Kapalı Spor Salonu'nda antrenmanlarını gerçekleştiren ve 5 Mart'ta resmen faaliyetlerine başlayacak olan takımımızın oyuncuları, çalışmalarını izlemeye gelen Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli'ye de yüz yüze teşekkür etme imkânına sahip oldular.

Sporcularla tek tek tokalaşan ve özverili çalışmalarının her zaman destekçisi olacağını belirten Belediye Başkanı Gedikli, “elde edeceğiniz başarılarla hem ilimizin, hem de ilçemizin ve beldemizin yüzünü güldüreceğinize inanıyorum” dedi.

Antrenör Ebru Emirzeoğlu da başkan Gedikli'ye katkılarından ötürü teşekkür etti. Emirzeoğlu, kulüplerinin resmi açılışının Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ve Asbaşkan Selahattin Akpınar'ın katılacağı bir programla 5 Mart Cuma günü yapılacağını söyledi.

Emirzeoğlu, Türkiye'de halen 12 kız hokey takımının bulunduğunu vurgulayarak, “Karadeniz Bölgesi'nde kurulan ilk takımız. İyi bir öncülük yapacak ve hokey sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlayacağız.” dedi.

Kulüp bünyesinde 15 minik ve 19 erkek sporcu da hokey sporuyla ilgileniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Spor