Hocalı Katliamına Protesto

Hocalı Katliamına Protesto

Akçaabat’ta bir grup genç Ermenilerin 1992 yılında Hocalı’da yapmış olduğu katliamın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde resmen soykırım olarak tanıması için imza topladı.

 Kendilerine Türkçü fikir adamı Hüseyin Nihâl Atsız’ı rehber alan ve kendilerine Genç Atsızlar adını veren bir grup genç, Akçaabat Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması yaparak, 19. Yıl önce Karabağ’ı işgal ederek çok sayıda Azerbaycan Türk’ünü öldüren Ermenileri kınayarak, TBMM’nin bu katliamı resmen soykırım olarak tanımasını istedi. Ermenistan’ın yapmış olduğu zulmün fotoğraflarının belgelendiği sergiye ilçe halkından oldukça yoğun katılım gerçekleşti. Grup adına bir basın açıklaması yapan, grup üyesi Murat Yılmaz, Karabağ’da 19 yıl önce yaşananlara aynı soydan gelen Türkiye Türkleri olarak sessiz kalınamayacağını belirterek, “Bugün medeniyetten bahseden, bir ferdi için dünyanın her yerinde işgaller yapan, cinayetler işleyen, büyük operasyonlar düzenleyen bütün dünya, söz konusu olan Türklük olunca gözlerini-kulaklarını kapatmış, görmezden gelerek bu cinayetlere ortak olmuşlardır. Müslümanlıktan geçinen İran, ikmal yollarını bile kapatmamış, oluk oluk kan döken Ermeni'ye en büyük desteklerden birini vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti bile diplomasi, demokrasi gözetirken, bir taş atımı mesafede yüzlerce kandaşımızın kanı dökülmüş, binlercesi yurdundan göçkün edilmiştir.” dedi.

Ermenilerin çeşitli eserlere de zarar verip yıktığını, bütün dünyanın ve Türklüğün bu duruma sessiz kaldığını kaydeden Yılmaz, “Karabağ'ın işgali esnasında, özellikle Şuşa'daki Türklüğün en kıymetli eserlerinin bulunduğu 22 müze, milyonlarca kıymetli eserin bulunduğu 927 kütüphane, sayısız arkeolojik abide, türbe, saray, gözü dönmüş katil Ermeniler tarafından talan edilmiştir. Bir kaç gün içinde, bütün insanlık âleminin, Türk Dünyası'nın gözünün önünde insanlık tarihinin en adi cinayetleri, en rezil tecavüzleri, en hunhar katliamları gerçekleşmiş fakat ordular besleyen, marşlar söyleyen bütün bir Türklük suspus seyirci kalmış, medeniyetten dem vuran bütün dünya en büyük barbarlığa seyirci kalmıştır.” sözlerini sarf etti.

Yılmaz sözlerini şöyle sonlandırdı:  “Bugün tek Ermeni'nin burnu kanasa dünyayı ayağa kaldıran, işgalci Ermeni'yi hatırlı misafir gibi besleyen, Türklüğün akan kanına pis ayaklarıyla basarak yaşayan bütün iktidar sahiplerini, Türk'ün akan kanına kafasını çevirip nedensiz ordular yığanları, tasmalı it gibi sahiplerinin emriyle dişini Türklüğe bileyenlerini siz yaşayan Türklük sevdalılarına ve aziz şehitlerimize şikâyet ediyoruz. Türk yurdunda, Türk hakim olana kadar Türkçülerin savaşı sürecek.”

hocali-protesto.jpg

Genç Atsızlar gün boyu katliama ait fotoğrafları yayınlayarak, vatandaştan Hocalı Katliamı’nın TBMM’de resmen soykırım olarak tanınması için 500 imza topladı. Toplanan imzalar Türkiye genelinde çeşitli illerde toplanan imzalarla birleşip Azerbaycan konsolosluğu tarafından önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulacak.

 hocali-protesto.20110303105929.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler