Hocalı Katliamı

Hocalı Katliamı

Akçaabat'ta bir grup genç Hocalı Katliamını protesto etti.

Ermenilerin “Büyük Ermenistan” ideali çerçevesinde, 1987 yılından itibaren, Ermeni diasporası ile birlikte yeni hedef olarak seçilen Dağlık Karabağ bölgesinin Azerbaycan Türklerinden boşaltılması amacına yönelik olarak gerçekleştirdiği katliamların doruk noktasına ulaştığı Hocalı’daki katliam, 18’inci yıldönümünde Akçaabatlı gençler tarafından bir kez daha lanetlendi.

Kendilerine “Genç Atsızlar” ismini veren bir grup genç, Akçaabat Atatürk Parkı’nda 1 Mart pazartesi günü gerçekleştirdikleri etkinlikte bir basın açıklamasıyla Hocalı katliamını kınadı, katliamın fotoğraflarından bazı kesitler sunarak böyle bir katliamı hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade ettiler.

Burada yapılan basın açıklamasında, “Tek Ermeni'nin burnu kanasa dünyayı ayağa kaldıran, işgalci Ermeni'yi hatırlı misafir gibi besleyen, Türklüğün akan kanına pis ayaklarıyla basarak yaşayan bütün iktidar sahiplerini, Türk'ün akan kanına kafasını çevirip nedensiz ordular yığanları, tasmalı it gibi sahiplerinin emriyle dişini Türklüğe bileyenlerini yaşayan Türklük sevdalılarına ve aziz şehitlerimize şikâyet ediyoruz. denildi.

Hocalı’daki katliamda sadece bir gecede, yurtlarından sürgün edilmiş ve yollara düşmüş kandaşlarımızdan tam 613’ünü katledildiğini, 500 kadar Karabağlı Türk'ün ağır yaralı halde ölüme terk edildiğini, bin 275 kandaşımızı da rehin alındığını hatırlatarak, medeniyetten bahseden, bir ferdi için dünyanın her yerinde işgaller yapan, cinayetler işleyen, büyük operasyonlar düzenleyen emperyalist devletlerin, söz konusu Türklük olunca gözlerini ve kulaklarını kapayarak yaşananları görmezden geldiklerini ve bu cinayetlere ortak olduklarını da vurgulayarak şunları söyledi:

“Dünya Türklüğünün kardeşliği, bugünkü ayrı devletlerden ya da siyasi sınırlardan çok eskidir! Parça parça olmuş devletler, kanımıza susamış eli kanlı düşman milletler, medeni geçinen dünyanın ağır silahları, iktidar sahiplerinin siyasi menfaatleri Türklüğün kardeşliğine, birliğine zarar veremeyecek! Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve buradan, bütün bir dünyaya açıkça ilan ediyoruz: Kandaşlarımızın kanı yerde kaldıkça, işgalci Ermeni Karabağ'dan def olmadıkça, Türk’ün bütün esir yurtları azatlığına kavuşmadıkça, zafer Türk'ün olmadıkça, hiçbir antlaşmayı, hiçbir barışı kabul etmiyoruz!

Türk yurdunda, Türk hâkim olana kadar Türkçülerin savaşı sürecek! Türk Irkı sağ olsun! Türk Irkı var olsun! Tanrı Türk'ü korusun!”

Büyük ilgi vardı

Genç Atsızlar’ın Atatürk Parkı’ndaki etkinliklerine büyük ilgi gösterildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir’in yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla destek verdiği gençleri Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Kırali, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kazancı ve İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri de yalnız bırakmadı.

Hocalı katliamı

Ermeniler, 1987 yılından itibaren, Büyük Ermenistan ideali çerçevesinde, diasporanın da desteği ile Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesine saldırılarını yoğunlaştırdı.

1992’de, Şubat ayının 25’ini 26’sına bağlayan gece, bölgedeki silahlı Ermeniler, 366’ncı Rus alayı ile birlikte Dağlık Karabağ’daki Hocalı Kasabasına saldırarak, tarihin en vahşi katliamlarından birini yaptı.

Hocalı kasabasını tamamen yakan Ermenilerin katlettiği Azerbaycan Türklerinin sayısı, resmi bilgilere göre, 613.

Bunlardan 106’sı kadın, 63’ü çocuk 70’i de yaşlı…. Cesetlerin çoğu da yakıldı…

76’sı çocuk 487 kişi de ağır yaralandı…

Olmadık işkenceler uygulanan bin 275 kişi de esir alındı.

Bunlardan 800’ü daha sonra serbest bırakıldı. Ancak, 500’e yakın Azerbaycan Türkü hala kayıp..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler