Hıdırnebi Şenlendi

Hıdırnebi Şenlendi

İlçemiz Hıdırnebi Yayla şenlikleri yapıldı.İşte Fotoğraflar

Çevre il, ilçe ve yurt dışından gelen insanların katılımı ile kutlanan Hıdırnebi şenliği; insanların eğlenmesi, birlik içerisinde el ele, kol kola horon oynaması ile bu yıl da neşe ve sevinç gösterileri ile karşılandı.

 

            Büyük bir kır panayırı görüntüsünde olan Hıdırnebi derneği olumsuz hava koşullarına rağmen tüm güzelliği ve heyecanı ile 20 Temmuz günü yapılan renkli etkinliklerle sona erdi.

 

            Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Folklor Derneği'nin düzenlediği etkinliklerle şenliğe katılanlara coşkulu ve unutulmaz anlar yaşatıldı.

 

            Hıdırnebi Yaylası dernek çimeninde halkın katılımıyla oluşturulan horon halkası, insanların birlikteliği ve heyecanı görülmeye değer görüntülerdi. Hıdırnebi Yaylasında her yıl aynı tarihte, hiçbir çağrı olmadan çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek tüm insanların katılımıyla yapılan şenlik, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada halkın sabırsızlıkla bekleyeceği ve mutluluk içerisinde uzun yıllar kutlayacağı bir şenlik olacak gibi görünüyor. Yayla şenliğine Trabzon milletvekili Mustafa Cumhur, eski milletvekillerinden Ali Kemal Başaran, Kemal Cevher, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen iş adamı İdris Köse, DP Akçaabat eski ilçe başkanı Hamdi Özkurt ile birçok bürokrat katıldı.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Kültür Sanat