Hes'e Hayır

Hes'e Hayır

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından gündeme gelen Düzköy ve Sürmene’de ki HES projeleri meclisi karıştırdı.

Düzköy Kale Deresi üzerinde HES projesindeki plan değişikliğinin gündeme gelmesi üzerine söz alan CHP Düzköy Belediye Meclis üyesi Musa Öztürk, “Bu HES projesi için 14 kurumdan izin alınmış. Bizden bir izin alınmamış. Bu proje bizden görüş almadan yapılmıştır. Bu tür HES Kararlarına red vereceğiz. Kale deresi üzerinde yapılacak HES’lere mahkeme izin verirse biz izin vermeyeceğiz. Halk ve belediye temsilcisi olarak bu HES projesini istemiyoruz.

Mahkeme ne karar verirse versin bu HES’i burada yaptırmayacağız” dedi. Sürmene’de yapılması planlanan HES için ise Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Hakkı Küçükali, projede değişiklik yapıldığını ve kendilerine sorulmadığını ifade etti. Bunun üzerine Araklı Belediye Başkanı Recep ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Küçükali’ye destek çıkarak, “Büyükşehir olduk fakat İlçelerde yapılan projelerde bize fikrimizi soran yok. Bir projenin yapılacağı İlçede, ilgili İlçenin görüşü alınmalıdır. Bu konuda bir norm oluşturulmalıdır. Bizde çalışmaya tavandan başlanıyor, aslında tabandan olmalıdır, bunun için problem yaşıyoruz” şeklinde eleştiri getirdiler.

Genç, HES’lerle ilgili olarakta, “40 tane HES’i yapabilirsiniz fakat bir Çal Mağarasını bir daha bulmazsınız. Bunun için HES yaparken önce sakıncalarını ifade etmek gerekir” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler