Herkes Şikayetçi

Herkes Şikayetçi

Yıllardır sorun olan Akçaabat’ın şehir içi trafiğine çözüm üretilememesi Akçaabatlıları çileden çıkartıyor.

Yıllardır sorun olan Akçaabat’ın şehir içi trafiğine çözüm üretilememesi Akçaabatlıları çileden çıkartıyor. Özellikle yakın tarihte yapılan düzenlemelerden olumsuz etkilenen esnaf, yetkililerin trafik keşmekeşini öncelikli sorun olarak ele almasının şart olduğunu dile getirdi.
Bir süre önce İnönü Caddesi ile İstiklal Caddesi’nde tek yön uygulamasına geçilmesiyle daha önemli hale gelen ara yollar, kuraldışı araç parkları nedeniyle sık sık trafiğe geçit vermeyecek şekilde tıkanırken, aynı şekilde yol kenarlarına araçların park et-meleri de trafiği adeta arap saçına çeviriyor.
Şehir merkezimizdeki cadde ve sokakların fazla geniş olmaması, buna paralel yaya kaldırımlarının da dar ve esnaf tarafından sürekli işgal altında tutulması vatandaşı canından bezdiriyor.
Akçaabatlılar, esnafın kaldırım işgali vurdumduymazlığından sürekli şikayet ederken, bu sorunun trafik sorunuyla denk ele alınması gerektiğini, Akçaabat Belediyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin ortak hareket ederek hem kaldırımların kasalarla işgaline son vermeleri, hem de yolların trafik işaretleri hiçe sayılarak adeta otoparka çevrilmesinin önüne geçmelerinin şart olduğunu vurguladılar.
Vatandaşlar, esnaf tarafından işgal edilen kaldırımlar nedeniyle yıllardır araç yolundan yürümek zorunda bırakılmalarının tek yön uygulaması nedeniyle artık problem oluşturmaya başladığının bilincinde olduklarını ancak, bu duruma neden olan yaya kaldırımı işgalinin ise her geçen gün arttığının artık Belediye yetkililerince görülmesi ve kesin yaptırımlarla önüne geçilmesinin gerekli olduğunu vurguladılar.
Diğer taraftan esnaf ise işyerlerinin önüne yapılan araç parklarından şikayetçi.
Özellikle gelgeç müşteriye hitap eden işyeri sahiplerinin şikayetçi olduğu bu durum, çoğu zaman trafiğin tıkanarak uzun kuyruklar oluşmasına da neden oluyor.
Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava şartlarının araç sürücüleri-nin üzerinde oluşturduğu olumsuz etki nedeniyle sinirlerin gergin olması ise trafik keşmekeşi yaşanan kesimlerde sık sık kav-gaların yaşanmasına da neden oluyor.
Mevcut olumsuz şartların insan psikolojisi üzerinde oluşturduğu bu etkinin de yetkililerce dikkate alınması gerektiğinin ü-zerini çizen Akçaabatlılar, ilçemize yeni atanacak olan Emniyet Müdürü’nün öncelikli meselesinin trafik keşmekeşine son verecek tedbirlerin altına imza atmasının olması gerektiğini dile getirirken, Akçaabat Belediyesi başta olmak üzere ilçemizdeki diğer sivil toplum kuruluşu yetkilileriyle oluşturulacak bir ortak anlayış zemininde mevcut sorunun çözümünün çok da zor olmayacağını savundular ve en kısa zamanda harekete geçilmesi gerektiğini vurguladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler