Herkes Öğrenmek İstiyor

Herkes Öğrenmek İstiyor

Doğu Karadeniz'de yamaç paraşütüne ilgi giderek artıyor.

Dağ ve yayla turizmi ile son yıllarda adını sıkça gündemde tutan Doğu Karadeniz'de yamaç paraşütüne ilgi giderek artıyor.

Trabzon Havacılık Kulübü Başkanı Şener Bayraktar, yamaç paraşütü sporunun havacılık alanında yapılabilirliği en kolay ve ucuz etkinlikler arasında olduğunu ifade etti.

Yamaç paraşütüne ilginin hızla yaygınlaşmaya başladığını belirten Bayraktar, ''Yamaç paraşütünde bireyin kendi malzemesini alarak herhangi bir tepeden kalkışını yapıp, serbest uçuşunu gerçekleştirmesi çok kolay görülmektedir. İşte sorunlar tam bu noktada ortaya çıkmaktadır. Görünüşte bu kadar basit bir şekilde icra edilen bu spor, basit değildir'' dedi.

Yamaç paraşütü sporunun büyük oranda bilgi birikimi ve teknik konularda uzmanlık gerektiren bir spor dalı olduğuna dikkati çeken Bayraktar, ''Bu uzmanlığın kazanılması pilot adaylarının ciddi bir eğitimden geçmeleriyle ve belirli bir süre gözetim altında bu sporu yapmalarıyla mümkün olabilmektedir.

Bu safhada asıl sorumluluk eğitimin verildiği merkezdedir. Bu eğitim merkezlerinde pilot adaylarının öğreneceği bilgiler temel teşkil edecek ve bu temeller üzerine inşaat yapılacaktır. Temelin kötü atılması yapının tümünü etkileyecektir'' diye konuştu.

Havacılık faaliyetlerinde Türk Hava Kurumu'ndan bir çok yönden destek aldıklarını kaydeden Bayraktar, ''Kulübümüz 2006 yılında 20 üye ile kuruldu. Şimdi ise 50 üyemiz bulunuyor. Her geçen gün üye talepleri var. Bu da havacılığa yörede ne kadar ilgi olduğunun bir göstergesi'' dedi.

Manzaralar havadan izlenecek

Bayraktar, 2008 yılında 25 kişinin sertifikalı başlangıç pilot sertifikasına sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Amacımız, havacılığı tanıtmak, insanlara havacılık sevgisini aşılamak ve yaşatmak. Ayrıca bölgemize turizm açısından destek olmak. Doğu Karadeniz'de havadan izlenebilecek muhteşem manzaralar var. Bunun görmek isteyen havacılık meraklılarının sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'nin çok değişik yerlerinden Doğu Karadeniz'in güzelliklerini havadan görmek isteyenler ilimize geliyor.''

Trabzon merkezde kalkış alanı olduğunu ifade eden Bayraktar, ''Akyazı mevkisinde bulunan kalkış alanında kısa süreli uçmak isteyenler pilotla tandem uçuşları yapabilmektedir.

Vatandaşlar bu uçuşlara büyük ilgi gösteriyor. Duyuldukça, bilindikçe, arayanlar nasıl uçuş yapabileceklerini soruyorlar. Biz de bu konuda kurslar düzenliyoruz. Doğu Karadeniz'de alternatif turizm hareketi olan yamaç paraşütü, bölge turizmine çok farklı bir ivme kazandıracak'' diye konuştu.

Bayraktar, Doğu Karadeniz'de hava şartları uygun olduğu sürece tüm yıl boyu uçuşların yapılabileceğini kaydetti.

Bayraktar, Trabzon'da yamaç paraşütü yapılabilecek uçuş tepeleri bulunduğunu da ifade ederek, Akyazı, Akçakale, Yoroz, Düzköy Haçka Eğitim Merkezi, Uzungöl ve Tonya uçuş tepelerinin bu sporun yapılabileceği en uygun alanlar arasında yer aldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat