Her Geçen Gün Büyüyoruz

Her Geçen Gün Büyüyoruz

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, belediyenin çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenledi.

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’ndeki toplantıda Türkmen, Akçaabat’ın her geçen gün büyüdüğünü ve marka şehirlerarasında yerini aldığını belirtti.

 

Başkan Türkmen “İmar Kanunun 18. Maddesine göre şehrimizin altı ayrı yerinde imar uygulamaları yapılmıştır. Son olarak tamamlanan imar uygulaması, Sarıtaş mahallesinde ve Yaylacık mahallesinde yaklaşık 500 dönümlük bir alanı kapsamaktadır.

 

Toplu konut alanı olarak planlanan bölge içerisinde, Belediyemizce Toplu Konut İdaresine devredilen yerde 396 adet konut yapılmıştır. Uygulama alanında toplam 3800 konut yapılabilecektir. Dolayısıyla burada yaklaşık 19 bin kişilik bir nüfus yerleşebilecektir. Konutların hizmete girmesiyle hem sabit ve dar gelirli insanlarımız konut sahibi olmuş hem de buraya yerleşen nüfusla bu bölgede meydana gelen canlılık sayesinde, o yöne doğru şehirde önemli bir gelişme yaşanmaya başlamıştır. Arka kesimlere doğru yerleşimin artması ile şehir merkezinde ve sahil boyunca olan yoğun yapılaşma baskısının azalacağına inanıyoruz. Halen 7. Bölge imar uygulaması çalışmalarımız sürdürülmektedir.          Belediyemizce hazırlattırılarak 1995 yılında tasdik edilen imar planımızda, şehrin yoğun yerleşim olan sahil şeridinin hemen arkasından boydan boya geçecek şekilde 20 m. genişliğinde bir yol planlanmıştır. Geçen zaman içerisinde bir kısım yerlerde imar uygulamaları yapılarak yol ortaya çıkartılmıştır. Söğütlü ve Yıldızlı beldelerinden de geçecek şekilde Karayolları ağına alınmıştır” dedi.

 

 

Başka Türkmen, belediye ekiplerinin geçen yıl içerisinde şehrin muhtelif yerlerinde 4200 m. su şebeke borusu döşenmiş ve 557 aboneye su bağladığını ve 5250 m. kanalizasyon borusu döşendiğini ifade etti. Denize kanal sularının akmaması için çalışma yaptıklarını da ifade eden Türkmen  “ Denize ve derelere hiçbir kanal bağlantısı kalmaması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.  Yapılan çalışmalar tamamlandığında denize kanal suyunu vermeyen bölgede ilk belediye biz olacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Belediyenin modernize ettiği mezbanenin bölgede ilk arıtma tesisli mezbaha olduğunu da açıklayan Türkmen “Yaklaşık iki yıldan bu yana yapılan çalışmalarla önce mezbanemiz havada kesim yapılır hale getirildi, ardından soğuk hava deposu yaptırılarak kullanıma açıldı ve son olarak arıtma tesisi yapılarak işletmeye açıldı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nca istenen hususların tamamı yerine getirilerek mezbahamız ruhsata bağlandı ve bölgede arıtma tesislerine sahip ilk tesis haline geldi” dedi.

  

Türkmen açıklamasını şöyle tamamladı. “Öncelikle, çalışmalarımızı çok kararlı bir şekilde sürdürdüğümüzü ve bu güne kadar tamamladığımız işlerden aldığımız hazla daha yüksek bir moralle çalışmalarımıza devam ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Şehrimizi hangi noktalardan alıp bugünkü duruma getirdiğimizi vatandaşlarımız ve sizler yakinen biliyorsunuz. Şehrin sorunlarının tamamı halledilememiştir. Ancak, ülkemiz şartlarında çok büyük mesafeler kat edilmiştir. Esasen şehirler yaşayan organizmalar gibidir. Her gün halledilmesi gereken yeni sorunlar ortaya çıkar”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler