Her Alanda Kalkınacak

Her Alanda Kalkınacak

Erdoğan Bayraktar, Trabzon’u marka kent yapacaklarını açıkladı.


Trabzon’u 2023’e hazırladıklarını söyleyen AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Erdoğan Bayraktar, seçimlerden sonra büyükşehir olacak Trabzon’u marka kent ile bölgesinin yıldızı yapacaklarını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin ardından büyükşehir belediyesi müjdesi verdiği 11 ilden birinin Trabzon olduğunu hatırlatan Bayraktar, tasarının 12 Haziran'dan sonra Meclise geleceğini ve Trabzon’un büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşacağını kaydetti. Büyükşehir belediyesi ile hizmetlerin kalitesinin daha da artacağını dile getiren Bayraktar, “Büyükşehir ile belediye hudutları genişleyecek. İmkanlar daha da artacak. Beldelerden başlamak üzere grup ve köy yolları asfaltlanacak. Trabzon Belediyesine gelen pay artacak. Bu da gelişim ve büyümeye katkı sağlayacak. Kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğiz. Kentsel dönüşüm projelerini beldelere kadar yayacağız. Trabzon modern bir şehir haline gelecek. İlçeleriyle, beldeleriyle ve köyleriyle birlikte Trabzon’u daha da yukarılara taşımanın mücadelesi içerisinde olacağız. İstanbul’un, Kocaeli’nin nasıl imkanları varsa; Büyükşehir imkanlarından nasıl faydalanıyorlarsa aynen Trabzon da bu imkanlardan yararlanacak. Trabzon yeni bir vizyonla, yoğun bir hizmetle çok daha hızlı bir şekilde 2023'e hazırlanacak” dedi.

Trabzon’u marka kent yapacaklarını açıklayan Bayraktar, Trabzon’u tarihiyle, kültür varlıklarıyla, turizm değerleriyle, doğal güzellikleriyle bölgenin ve dünyanın tanınan marka şehri haline getireceklerini anlattı. Bayraktar, “Markalaşmak bir şehir için çok önemli. Marka şehir, şehir yönetiminde profesyonelliği gerektiriyor. Marka şehirle dışarıdan doğrudan yatırım ve daha fazla harcama yapan ziyaretçi çekilmek istenir. Bunu başarabilmenin yolu şehirlerimiz için küresel rekabet avantajı kazandıracak stratejiler geliştirmekten geçiyor” diye konuştu.

Trabzon’un büyükşehir ve marka kent olması ile önünün açılacağına dikkat çeken Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: “Trabzon önemli bir çıkış yakalayacak. Yatırımları buraya çekeceğiz, turizm ve hizmet sektörünü geliştireceğiz. Bir liman kenti ticaret merkezi burası. Trabzon Limanı’nı canlandırarak Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve diğer Türk cumhuriyetleriyle olan irtibatı artıracağız. İpek yolunun merkezi olacak. Duble yol ve demir yolu ile ulaşım ağını zenginleştireceğiz. Trabzon her alanda kalkınacak. Akyazı Projesi ile Trabzon’u spor merkezi yapacağız. Trabzon’un kalkınması demek Türkiye’nin kalkınması demektir. Trabzon Türkiye'nin amiral gemisidir. Bölgede ağabey şehirdir”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset