Hepsi  Birbirinden Güzel

Hepsi Birbirinden Güzel

Trabzon Kanuni Evi anlamlı bir sergiye daha ev sahipliği yaptı. Halk Eğitim Müdürlüğü ile Kahverengi Hobi Evi’nin öncülüğünde açılan ahşap ve resim sergisi Ortahisar Kanuni Evinde açıldı.

 

Hafta sonuna kadar Trabzonluların beğenisine sunulacak olan sergide binlerce çeşit el emeği ürünler Trabzon Halkının beğenisine sunuluyor. Kahverengi Hobi Evi resim ve ahşap öğretmeni Meryem Üçüncü, “Kahverengi hobi evi ve halk eğitim merkezi olarak bu kursu açtık. 4.sergimiz. Yağlı boya, el sanatları olsun Ahşap boya olsun, guaş boya olsun, öğrencilerimiz burada ilk kez bu emekleri ilk işleridir. Kadınlara aile ekonomisi yönünden katkı sağlıyorlar. Yaptıkları bu el emeği göz nuru ürünleri satıp kazanç sağlıyorlar“ dedi.

resim-sergisi.jpg

Kahverengi Hobi Evi kurucularından Malike Aksoy ise, “Tüm bayanların yaptığı el emekleri bu ürünler. Herkes görsün gezsin, çok değerli olduklarından gözümüzde burayı açtık. Çok severek ve el emeğini sergileyerek bu el sanatlarını yaptılar. Yağlı boya, ahşap boya resimlerimiz var. Seramik boyama çalışmalarımız var. Bunun yanında daha birçok çalışmamız var. Bu tür el emeği çok pahalı, kadınlar bu tür işlere çok meraklılar. Hem öğreniyorlar hem de kendi ailelerine ekonomik yönde katkıda bulunuyorlar “ diye konuştu.

resim-sergisi1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler