HEM'den Sergi

HEM'den Sergi

Akçaabat Halk Eğitim Merkezi'nin Yılsonu Sergisi Açıldı.

Akçaabat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nde öğrenim gören kursiyerlerin yıl içerisinde el emeği, göz nuru dökerek hazırladığı eserler, açılan bir karma sergi ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasındaki Serginin açılışına Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, HEM Müdürü Mustafa İnal ve  çok sayıda davetli katıldı.Akçaabat belediye Başkanı şefik Türkmen açılışta yaptığı konuşmada Halk eğitim merkezlerinin görevi eğitime katkı sağlamak ve haklı eğitmek olduğunu yapılan güzel faaliyetler ile de bu görevi yerine getirdiğini söyledi.

Açılışta Halk Eğitim Merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler veren HEM Müdür yardımcısı Salih Kalkışım ise, 250 farklı kurs ile 2007-2008 Eğitim yılında 4 bine yakın kursiyerin bu kurlardan yararlandığını belirtti. Kalkışım, merkezin İl geneli ve Ülke çapında yapılan bir çok yarışmada derece elde ettiğini de ifade ederek “merkezimiz, Halk oyunları yarışmasında Bölge birinciliği, Mesleki Teknik Okullar ve Kurumlar arası Proje yarışmasında yaratıcı sanatlar dalında ve Kurdele Nakış yarışmasında il 3.lüğü elde etmiştir. Düzenlediğimiz kurslarda bir çok kişi meslek sahibi olmuş ve yaptıkları işlerden para kazanmaya başlamıştır ” dedi. 

Sergide kursiyerler tarafından yapılan, giyim, mefruşat, hasır takı işlemeciliği,İğne Oyası, Gümüş telkari, Makine nakışı ve El sanatlarından oluşan serler yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kültür Sanat