Hayvancılığa %50 Hibe Desteği

Hayvancılığa %50 Hibe Desteği

DOKAP'tan Ağıl ve Ağıl Yapımına %50 Hibe Desteği

DOKAP'tan Ağıl ve Ağıl Yapımına %50 Hibe Desteği

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki İlimizde, mevcut büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatı veya yeni ahır- ağıl inşaatı yapımına  %50 hibe desteği verilecek.

Konuyla ilgili görüş aldığımız, Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı , hayvancılıkla uğraşan vatandaşların bu fırsattan yararlanmaları gerektiğini iafde etti. Yazıcı "hayvancılığın geliştirilmesini amaçlayan 2017 yılı DOKAP uygulama rehberi yayınlandı.  10-49 adet (15 ay ve üzeri) kayıtlı dişi Büyükbaş, 100-200 adet (12 ay ve üzeri) Anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip olan işletmeler 01.01.2017- 31.03.2017 tarihleri arasında 10-49 baş a kadar Ahır, 100-200 başa kadar ağıl yapımı için uygulama rehberinden yararlanılarak ilgili belgeler ile şahsen  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne müracaat etmelidirler" dedi.

Desteğin hayvancılık ile uğraşanlar için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Sebahattin Yazıcı " İşletmelerinde modernizasyon yapmak isteyenler ile hayvancılık için ağıl ve ahır yapacaklara önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Yazıcı; hayvancılığın geliştirilmesi adına iyi bir destek olduğunu da ifade etti. Hayvancılığın geliştirilmesi adına bir fırsat olan bu destekler için süresi içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaatta bulunarak detaylı bilgilerinde alınması faydalı olacaktır. " dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler