Hayvan Barınağı Hizmete Girdi

Hayvan Barınağı Hizmete Girdi

Türkiye’nin en modern hayvan bakım merkezi hizmete girdi

Türkiye’nin en modern hayvan bakım merkezi hizmete girdi

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ortahisar ilçesi Çağlayan Mahallesi Kendirli Mevkii’nde inşa edilen Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi hizmete girdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Avrupa ve kendini medeni ilan eden diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi sokak hayvanlarını bu dünyadan ayırmak için değil, yaşatmak için bu tesisi inşa ettik” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesinin Deliklitaş Mevkii’ndeki geçici hayvan bakım evinde bulunan hayvanlar, Türkiye’nin en modern hayvan bakım merkezine nakledildi. Hayvan Bakım Merkezinin hizmete alınması nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye’nin en büyük hayvan bakım merkezini Trabzon’a kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

hayvan-barinagi-trabzon.jpg

Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası hayvan dostu barınak ve aynı zamanda tüm hayvanlar için doğal yaşan alanıdır. Türkiye’nin en büyük tesislerinden birisidir. Tabiatın kucağında çok güzel bir konumu olan bu yerde Trabzon’umuzun Türkiye’ye örnek teşkil edecek bu tesisini hizmete aldık. Burada hayvanlar için ameliyathane var, sosyal tesis var, karantina binası var, enfeksiyon tedavi binası var. Toplamda 11 tane bina tesisi ve 2 büyük sundurmadan meydana gelmiş olan bir büyük kompleks burası. Tabiatta her hangi bir şekilde yararlanan bir hayvan burada tedavi edilecek. Hayvanlar buraya getirildiklerinde önce karantinaya alınacaklar, her hangi bir enfeksiyonları varsa tedavi edilecek. Sonrasında aşıları kontrol edilecek ve aşı tedavileri yapılacak. Kulak küpeleri takılıp, kayıtları yapılacak, tabiata ve insanlara hiçbir şekilde zarar vermeyecek konuma getirilebildiklerinde yasaların emrettiği şekliyle alındıkları bölgeler esas olmak üzere tabiatla baş başa bırakılacaklar.”

 

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz Avrupa ve kendini medeni ilan eden diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi bu tür hayvanları uyutma tabiri ile bu dünyadan ayırma metodunu tarihten beri hiçbir zaman uygulamadık. Sokak hayvanlarını bu dünyadan ayırmak için değil, yaşatmak için bu merkezi Trabzon’a kazandırdık. Bu merkez, bütün Doğu Karadeniz’e, Trabzon’umuza, ülkemize hizmete edecek, örnek olacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler