Hayali Gerçek Oluyor

Hayali Gerçek Oluyor

Akçaabat’ta evinin Bodrum katında kurduğu Boeing 737 kokpiti ve simulatörü ile sanal da olsa uçuş keyfi yaşayan havacılık tutkunu 21 yaşındaki Alihan Kolaylı'nın hayali gerçek oluyor.


Akçaabat’a bağlı Darıca Beldesi'nde oturan ve TRT Trabzon Gençlik Korosu'nda kanun çalan müzisyen Alihan Kolaylı, 2 katlı evlerinin Bodrum katında, kontraplaktan bir Boeing 737 kokpiti inşa etmiş ve simülatör yaparak sanal uçuş keyfi yaşamaya başlamıştı. Alihan Kolaylı'nın gazetelerde çıkan haberlerde en büyük hayalinin uçmak olduğunu söylemesi Türkiye’de bir havayolu firması yetkililerini harekete geçirdi.

Alihan Kolaylı'nın hayalini gerçekleştirmek için firmanın Halkla İlişkiler biriminden iki görevli Trabzon'a geldi. Görevliler Alihan Kolaylı'yı Akçaabat'ın Darıca Beldesi'ndeki evinde ziyaret etti, Kolaylı'ya havayolu şirketinin maket uçağını hediye etti. Kolaylı yetkililere Bodrum katta hazırladığı simülatörü gösterdi ve kısa bir uçuş yaptı.

Yarın sabah Trabzon'dan İstanbul'a gidecek olan Alihan Kolaylı'nın gerçek bir uçuş simülatörünü kullanacağı, daha sonra da Hezarfen Havaalanı'ndan Cesna tipi bir uçakla deneyimli bir pilot himayesinde yaklaşık bir saat sürecek uçuş yapacağı belirtildi.

Çok heyecanlandığını söyleyen Alihan Kolaylı, "Gerçekten çok mutluyum. Havayolu firmasına gönülden teşekkür ediyorum. Hayalim gerçek olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler