Hastanede İlkler Yaşanıyor

Hastanede İlkler Yaşanıyor

Prostat ameliyatlarında kullanılan son teknolojik cihazlar Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne alınarak bölge halkının hizmetine sunuldu.

 

 

Hastaneye kazandırılan TUR cihazı ile ilgili bilgi veren Hastane Başhekimi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Hasan Rıza Aydın, günümüzde altın tedavi diye adlandırılan yönetimi kullanmaya başladıklarını belirterek “Günümüzde iyi huylu prostat büyümesinde kullanılan altın standart tedavisi TUR diye adlandırdığımız kapalı yöntemdir. TUR ameliyatlarının da farklı şekillerde uygulanabilmektedir. TUR ameliyatlarında kapalı yöntemle hastanın idrar kanalından girilmek suretiyle prostat, herhangi bir enerji kaynağı kullanılarak özel geliştirilmiş aletler ile parça parça kesilerek ya da buharlaştırılarak dışarı çıkartılma yönetidir” dedi.

 

Eski sistemlerde hastanın vücudundan belli elektrik akımı geçmesi gerekirken TUR yönteminde böyle bir ihtiyacın olmadığını ifade eden Dr.Aydın “ Kullanılan enerji kaynağı 'monopolar' veya  ‘bipolar’olabilir. Monopolar eski sistemler hastanın vücudundan elektrik akımı geçmesini gerektiren bir sistemdir. Hastanemize alınan yeni sistem sayesinde cihazın bipolar vaporizasyon özelliği olması nedeniyle buna gerek kalmaz. Hasta plakası kullanılmadığından bipolar teknolojiyi kullanmak ameliyat güvenliğini daha da fazla arttırır Bipolar plazma Vaporizasyon  modern bir sistemdir.Serum fizyolojik ile uygulandığı için, prostatın büyüklüğü engel teşkil etmez.Bu sistemde ameliyat sırasında prostatın daha güvenli ve hızlı bir biçimde kesilmesi sağlandığı için ameliyat süresi oldukça kısadır.Bu da daha az kanama miktarı ve hastanede kalış süresinin daha kısa zamanda gerçekleşmesidir” dedi.

 

Başhekim Op.Dr. Hasan Rıza Aydın, bu yeni teknolojik sistemde mesane tümörü, idrar kanal darlığı gibi endoskopik ameliyatlarımızda daha güvenli bir şekilde yapılabildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.