Hastane Başbakansız Açıldı

Hastane Başbakansız Açıldı

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nin Açılışı yapılan tören ile gerçekleştirildi.

Hastane önünde yapılan açılış törenine, Devlet Bakanı hayati Yazıcı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Sağlık Bakanlığı müsteşarı Nihat Tosun ve TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye’de en büyük kaynağı sağlık ve eğitime ayırdıklarını söyledi.

Bakan Yazıcı “Türkiye değişiyor, Türkiye gelişiyor, Türkiye’de hergün yeni bir tesisi hizmete açılıyor. Bakın bu tesise. Üzerine hastane yazmazsa burayı 7 yıldızlı lüx bir otel sanırsınız. İşte bu kalite farkı, Bu hizmet anlayışının somut bir göstergesi. Biz sizin gündeminizi bizim gündemimizle 3 Kasım 2002 yılında birleştirdik. Bizim hükümetimizin gündeminde sizler varsınız, insan var. Türkiye’de yaşayan herkes var. Türkiye’de en büyük kaynağı iki alana ayırıyoruz. Birisi eğitim, diğeri sağlık. Eskiden gittiğini hastaneler ile bugünkü hastaneleri kıyaslayın. Çünkü siz her şeyin en iyisine layıksınız. İşte çağdaşlık ve medeniyet bu. ” Şeklinde konuştu.

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise yaptığı konuşmada, Trabzon’un spor, turizm ve sağlık kenti olduğunu söyledi.

Özak “Trabzon bir sağlık kenti oluyor. Trabzon Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hasatnesi’nde yılda çok sayıda bay-pas ameliyatı yapılıyor. Trabzon’da 15 kişiye böbrek, 4 kişiye de karaciğer nakli yapıldı. Türkiye’nin en önemli sağlık merkezlerinden biri oldu. Özel ambulan helikopter köydeki Fatma teyzeyi alamk için bekliyor. Bu hizmetler sizin için yapıldı, Çünki insanımız her şeye layıktır. BU Eserin kazandırılmasında emeği geçen TOKİ’ye ve emeği geçen herkese Teşekkür ediyorum. Milletvekili Mustafa Cumur, bu hastanenin arazisini almak için çok uğraştı. Benim zamanımda bu arsayı almak için çok uğraştı. Burası benim babamın malı değildi. Milletin malı idi ve bide burayı millete verdik güle güle kullanın” dedi.

Trabzon’un aynı zamanda bir turizm ve spor şehri olma yolunda ilerlediğini ifade eden Özak “Trabzon’da Türkiyenin en büyük 7500 kişilik kapalı tribünü olan atletizim sahası burada, Türkiye’nin en önemli yüzme havuzları burada, Türkiyenin en önemli spor tesisleri Trabzon’da. “dedi.


AKÇAABAT HAÇKALI BABA DEVLET HASTANESİ

Akçaabat'ın Yaylacık Mahallesi sahil kesiminde eski Karayolları 105. Şube Şefliği üzerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, 9 Mayıs 2011'de hasta kabulüne başladı.

34 bin 114 metrekare kapalı alan üzerine en son teknolojiyle donatılarak yaptırılan 218 yataklı hastanede, 135 tek kişilik oda, 33 çift kişilik oda, 17 yoğun bakım yatağı, 15 diyaliz yatağı, 6 ameliyathane, 1 lokal cerrahi odası, 29 acil yatağı bulunuyor.

Genel cerrahi, dahiliye, göğüs hastalıkları, ortopedi, göz, diş, kardiyoloji, fizik tedavi, anestezi, nöroloji, kulak burun boğaz, cildiye, çocuk hastalıkları, kadın doğum, üroloji ve psikiyatri olmak üzere toplam 35 poliklinikte hizmet verilen Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde 33 uzman hekim, 13 pratisyen hekim ve 8 diş hekimi görev yapıyor.

hastane.jpg

Hasne Başhekimi Opr. Dr. Hasan Rıza Aydın, hastaları ziyaret eden bakanlara bilgiler aktardı.

hastane2.jpg


hastane.20110531202825.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler