Hasta Yakınlarıyla Kahvaltı

Hasta Yakınlarıyla Kahvaltı

AK Parti Akçaabat teşkilatı tarafından ilçedeki sivil toplum örgütleri, evde bakım hizmeti alan hasta yakınları ve özürlülere Saray Restaurant’ta kahvaltı verdi.


Kahvaltıya İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Aydın Bıyıklıoğlu,  Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Başkanı Osman Çavuş ve teşkilat mensupları katıldı.

ak-parti-kahvalti3.20110521133956.jpg

Kahvaltıda konuşma yapan İlçe Başkanı Osman Çavuş,  özürlü ve yaşlı insanların bakımını üstlenen kişilerin kutsal bir görev yaptıklarını söyledi Çavuş “ Özürlü bakıcıları var aramızda, onlar kutsal bir görev yapıyorlar. Geçmiş dönemlerde insanlar özürlüsünü saklıyordu, sanki ayıpmış gibi. AK Parti’nin genel Başkanı sayın Başbakanımız onların “özürlü annesi ve babası bizim vatandaşımızdır. Bunların çocukları bizim çocuklarımızdır.  Sosyal devlet anlayışı içerisinde onlara el tutmalıyız” dedi. Özürlü çocuğu olan anne çocuğunu bırakıp pazara alışverişe gidebilir mi? Gitse de aklı arkada kalmaz mı? Ne yapalım; özürlü yakını olanlara hizmet sağlayalım, özürlüye de maaş bağlandı bu ayıp değil. Bunları istismar etmiyoruz. AK parti sadece alt yapı ve yol yapmadı, AK Parti insana da değer verdi. Eski hastanenin yerine ölümcül hastalığı olan hastalar için son dönemlerini geçirecekleri bir yer yapalım dedik. Bu hastaların evde bakımı zor. Sosyal Güvenlik içerisinde böyle bir ödeme talebi olmadığı için bunu uygulayamadık. Evde bakım hizmeti getirildi bunun temeli Akçaabat’ta atıldı. Şu anda 221 tane evde bakıma muhtaç olan hastaya hizmet verildi. Bu insanlığa verilen değerdir.” diye konuştu.

ak-parti-kahvalti2.jpg



Kahvaltıda söz alan Milletvekili adayı Aydın Bıyıklıoğlu: “İnsanlarımızın bir kısmı ıstıraplı sıkıntılı daha önce sahip olduğum bir bilgiden dolayı milletvekilimiz Mustafa Cumur ve İlçe başkanımız Osman Çavuş eski hastane için Akçaabat’a çözüm ararken ortaya çıkan bir fikirle hareketle ıstıraplı insanlarımıza nasıl hizmet nasıl götürülebilir yolunu ararken evde bakım yolu acaba denenilebilir mi? Bu soru geliştirilip bugün Türkiye çapında Akçaabat’ta 700’e Trabzon’da 5 bin’e yakın Türkiye’de binlerce ıstıraplı insana devlet hizmet ediyor. Ülkemizde ıstıraplı insan çok fazla bu insanlara devlet eli uzanması lazım bu da ancak bir şekilde olur. Milletin ıstırabını kendi ıstırabı bilen insanlar ancak buna derman olur.” diye konuştu.

 

ak-parti-kahvalti4.jpg

 

Bıyıklıoğlu: “Bugün bu zenginlikler bu hizmetler insanımıza gelmişse bunun bir tek yolu vardır devlet millet içindir. Devletin nesi varsa milletindir. Bundan sonra da devletin nesi varsa milletin olacaktır. Hortumcuların olmayacaktır. Ondan dolayı diyorum ki 20 sene bu zihniyet asla iktidar olamayacaktır. İnsanımızın en ufak ıstırabı ne ise o AK Parti’nin bizim ıstırabımız olacaktır.”dedi.

ak-parti-kahvalti1.jpg

Bıyıklıoğlu: “AK Parti Trabzon’un sesi soluğu gücü. Buraya gelecek hizmetlerin sahibi. Yüzümüz ak olması lazım. Bunun bir tek yolu var sizin sahip çıkmanız. Yapamayacak olduğumuz hiçbir şey yok. Ama yüzümüz olması lazım bunun da yolu desteklerinizdir.”dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset