Hasır Bilezik Örücülüğü Kursu

Hasır Bilezik Örücülüğü Kursu

Söğütlü Belediyesi, AB fonlarından alınan kaynakla "Dede Beni Okula Gönder" projesi kapsamında okumamış bayanlara yönelik açılan hasır bilezik örücülüğü kursunda yapılan eserler sergilendi.

 

Söğütlü Belediyesi’nde gerçekleşen serginin açılışına, Belediye başkanı Metin Gedikli, proje koordinatörü Alper Bayram, kursiyerler ve davetliler katıldı.

sogutlu-belediye3.jpg

Serginin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı metin gedikli, % 90 oranında Avrupa Birliği fonlarından karşılanan “Dede Beni Okula Gönder” projesi kapsamında bu çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Gedikli “ proje kapsamında ev hanımlarının maddi kaynak sağlamaları ve meslek edinmelerini amaçladığımız hasır bilezik kursu açtık. Özellikle okuyamamış bayanların yer aldığı ve 3 ay süren bu kursumuza 30 kursiyer katılmış ve meslek sahibi olmaları sağlanmıştır. Bu süre içerisinde kursiyerlerin el becerilerini geliştirerek yaptıkları eserleri görmek bizleri son derece sevindirmiştir. Buradan kursiyerlerimizin aile ekonomisine katkı sağladığını görmek bizi çok daha mutlu edecektir” dedi.

sogutlu-belediye5.jpg

Başkan Metin Gedikli, vatandaşların huzur ve refahı için belediye olarak her türlü desteği verdiklerini ve kurs sonunda sertifika alan kursiyerlerin üretecekleri ürünlerin pazarlanması konusunda da destek vereceklerini belirtti.

sogutlu-belediye2.jpg

sogutlu-belediye4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler