Hangisi daha ucuz

Hangisi daha ucuz

Sektörde 3 GSM operatörü arasındaki rekabet kızışırken, şirketler ev ve işyerlerinden yapılan aramalarda büyük indirimler yapıyor. İşte 3 operatörün ucuza alo dedirten tarifeleri...

Arama Bazında Operatör Seçimi hizmeti veren şirketlerin yanı sıra Türk Telekom ve GSM operatörlerinin arasındaki rekabet, 'ucuza konuşma'ya yaradı.

Ev ve iş telefonundan yapılan aramalarda, çevrilen numaranın önüne dört haneden oluşan operatör kodu girildiğinde şehirlerarası, uluslararası ve cep telefonları ile yapılan görüşmeler yüzde 40 ucuzluyor. Sihirli numaralar ise şimdilik A Tipi Lisans sahibi olan şirketlerin elinde. Millenicom 1045, Koçnet 1056, Netone Telekom 1095 ve Superonline 1099 numaralarıyla sabit telefonlardan ucuza konuşturuyor.

EVDEN İŞE, YURTDIŞINA...

Dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak kullanılan sistemde, sözleşme ya da resmi başvuru yapmaya gerek kalmıyor. Şehir içi fiyatına şehirlerarası görüşme fırsatı sağlayan hizmet sayesinde aboneler, ABD, Kanada, Rusya ve Avrupa Birliği ülkeleri de dahil olmak üzere 40'tan fazla ülkedeki ev ve iş telefonlarını arayabiliyor. Bu ülkeleri aramanın dakikası sadece 7 kuruşa geliyor. Ev ve iş telefonlarından cep telefonlarını aramanın dakika ücreti ise, 27 kuruş. Sistemin aylık sabit ücret, bağlantı ücreti ya da herhangi bir gizli maliyeti bulunmazken, müşteri konuştuğu kadar ödüyor.

Ay boyunca alternatif operatör kullanılarak yapılan görüşmelerin tutarı, takip eden ay Türk Telekom tarafından faturalandırılıyor. Ödemeler ise mevcut Türk Telekom faturalarının ödendiği şekilde yapılıyor. ŞirketHATT, KonuşkanHATT ve StandartHATT tarifesini kullanan Türk Telekom aboneleri bu hizmetten yararlanabiliyor. 7 kuruş olarak ifade edilen görüşme bedelinin içinde yüzde 18'lik KDV yer alırken, yüzde 15'lik ÖİV bulunmuyor.

AVEA, VODAFONE VE TURKCELL

Sabit hatlara yönelik özel tarifesi bulunmayan Avea "Hepsibir", Vorafone da "Ayrım Yapmayan" tarifeleriyle müşterilerini ucuza konuşturuyor. Avea'nın "Hepsibir" tarifesiyle her yönü, KDV dahil ÖİV hariç dakikası sadece 25 kuruşa aramak mümkün. Tarifede aylık 1,5 YTL de sabit ücret bulunuyor. Vodafone'nun faturasız hatlar için sunduğu "Ayrım yapmayan" tarifesinde, her yöne sadece 1 kontöre konuşulabiliyor. "EvTurkcell" isimli tarifeyle ise Turkcell müşterileri, cepten evlerini sisteme tanımlatıp sabit hatlarla Turkcell hatları üzerinden dakikası 5 kuruşa konuşuyor.

TÜRK TELEKOM’DA TARiFE ZENGiNLiĞi

Türk Telekom, StandartHATT müşterilerinden dakika ücreti olarak şehir içi aramalarda 7, şehirlerarası aramalarda 8, ülkeler arasında ise 10 kuruş ile 1.66 YTL arasında ücret alıyor. Cep telefonunu aramaksa dakikada 33 kuruş olarak ücretlendiriliyor. Türk Telekom müşterileri sabit ücret olarak 12.55 YTL ödüyor. StandartHATT'ın yanı sıra ŞirketHATT, KonuşkanHATT, Hesaplı HATT ve YazlıkHATT tarifeleri bulunan Türk Telekom, 7.90 ile 94,75 YTL arasında değişen sabit ücretler alıyor. Şehir içi ücretler 5-10 kuruş, şehirlerarası ücret 8-12 kuruş, ülkeler arası 8 kuruşla 2.5 YTL ve cep telefonu görüşmeleri 25-40 kuruş arasında farklılık gösteriyor

Kaynak:Haber7

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler