Hamsi tavuk fiyatlarını vurdu

Hamsi tavuk fiyatlarını vurdu

Hamsinin kilosunun 50 kuruşa kadar düşmesi, tavuk satışlarını yüzde 30 azalttı.

Balık fiyatının özellikle hamsinin kilosunun 50 kuruşa kadar düşmesi, tavuk satışlarını yüzde 30 azalttı.

Türkiye beyaz et üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Sakarya'da tavukçuluk sektörü zor günler geçiriyor. Bir kaç ay önce kilosu toptan 3.5 YTL olan tavuk eti fiyatı perakendede 2 ila - 2.300 YTL'ye kadar düştü. Kurban Bayramı sebebiyle kısa sürede toparlanma beklenmeyen sektörde Ocak ayından sonra hareketlenme bekleniyor.

Sakarya Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vedat Özer, 1 YTL'e kadar düşen balık fiyatlarının tavuk satışlarını yüzde 30 azalttığını söyledi. Beyaz ette gerileme sebebiyle civciv üretimi dönem aralığının bir haftadan 1 aya kadar yükseldiğini belirten Özer, civciv üretiminin azaltıldığını kaydetti. Özer, tavuk yetiştiricilerinin zor günler geçirdiğini belirterek şöyle konuştu: "Balık fiyatı bu seyriyle gittiği taktirde beyat et tüketimi giderek azalacaktır. Ayrıca önümüzde Kurban Bayramı var. Bayramdan sonra da belli bir süre beyaz et tüketimi aşağıya inecektir. Sektörde en erken canlanmayı Ocak 2008'den sonra bekliyoruz. Üretim ve entegre tesisler buna göre tedbirlerini aldı. Sakarya'da yılda 5 milyon adet üretilen civciv sayısı yüzde 30 azaldı."

Kış olması sebebiyle ısınma gibi sektörde girdi maliyetlerinin de arttığını vurgulayan Özer, belediyelerin tavuk çiftliklerini de işyeri kapsamına alması sebebiyle su fiyatlarının da yüzde 200 arttığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler