Halktan Kopuk Eğitim Kurumları

Halktan Kopuk Eğitim Kurumları

Akçaabat'ta Eğitim Kurumları'nın Hali ne Olacak?

Akçaabat’ta eski TEKEL binalarında 2009 Yılında eğitim faaliyetine başlayan Trabzon Meslek Yüksekokulu’nun ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Akçaabat ile olmayan bağları devam ediyor.

Akçaabat şehir merkezinde 2009 yılında eski TEKEL Binalarında büyük umutlar ile eğitime başlayan üniversite, ilçe ile olan bağlarını bir türlü geliştiremedi. Adında Akçaabat isminin yazılamadığı Trabzon Meslek Yüksek Okulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki öğrenciler ve öğretim görevlileri, Akçaabat ile hiçbir iletişim kurmazken, öğrenciler sabah otobüslerden inip yerleşkeye, akşamda yerleşkeden çıkıp otobüsler ile Akçaabat’ı terk ediyor. Öğretim görevlilerinin de Akçaabat’ta küçük aktiviteler dışında hiçbir sosyal aktivitede yer almazken, kendilerinin de yaptığı etkinlikleri ise sadece birkaç okul müdürü, Kaymakam ve Belediye Başkanı dışında kimse katılmıyor.

Akçaabat’ta ki eğitim kurumlarının Akçaabat’a olan sosyal etkileri için ilçemizin önemli sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının görüşlerini aldık. Bakın neler söylediler.

Eyüp Gedikli; Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı “Akçaabat’ta bu yüksekokulun açılmasına çok sevinenlerden biriyim. Fakat beklenen hareketi Akçaabat’ta kattığı kanaatinde değilim. Açılalı henüz bir etkinliğini göremedik. Yaptıkları etkinlikleri de sanırım kendi aralarında yapıyorlar. Dernek olarak bize şu ana kadar bir mezuniyet töreni hariç hiçbir davet gelmemiştir. Halbuki biz üniversiteyi daha sosyal olarak bekliyorduk”

Yaşar Sivrikaya; Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı: “Akçaabat’ta bulunan bu okulların ilçemize çok bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Güzel Sanatlar Fakültesi’nin müdürünü bir tanımıyorum. İkili ilişkileri zayıf ve halktan kopuk bir eğitim kurumu. Orada böyle bir okul var mı yok mu haberimiz yok. Şu ana kadar Akçaabat için yaptıkları hiçbir etkinliklerine şahit olmadım”

İsmail Bulut; Akçaabat Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı: Akçaabat’ta 2 fakülte ve bir yüksekokul var. Ama bu 3 kurumun da Akçaabat ile hiçbir bağı yok.   Biz esnaf temsilcisi olarak bu eğitim kurumlarının halk ve esnaf ile iç içe olmalarını beklerdik. Bırakın esnafı bizimle dahi hiçbir diyalogları yoktur. Ne bir davetimize gelmişler, ne de bizi bir etkinliklerine davet etmişlerdir. Bu okulların yöneticilerinden biraz halka inmelerini bekliyoruz”

Akçaabat Şoförler Odası Başkanı; “Akçaabat’ın bu eğitim kurumlarından pek haberi yok. Akçaabat’tan kopuk olan eğitim kurumları. Şu ana kadar eğitim sistemleri hakkında ya da ihtiyaçları hakkında bir görüşümüz sorulmamış, hiçbir etkinliklerine de davet edilmemişizdir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler