Halk Oyunlarında Yine Zirvedeyiz

Halk Oyunlarında Yine Zirvedeyiz

'Kulüpler Arası Halk Oyunları Grup Yarışmaları' Akçaabat Belediye spor kulübü 2 Birincilik aldı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Kulüpler Arası Halk Oyunları Grup Yarışmaları' Ordu'nun Fatsa ilçesinde yapıldı. Yarışma sonucu Akçaabat Belediye Spor Kulübü Gençler ve Büyükler kategoroisinde birincililk elde etti.

      75. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmalara 30 ekip ve 600 folklorcu katıldı. Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı yarışmalar 8 saat sürdü. Yarışmada birinci olan ekiplerin daha sonra açıklanacak bir tarihte Türkiye finallerine katılacağı bildirildi.

 

Gençler geleneksel dal kategorisinde de Akçaabat Belediye Spor Kulübü birinci,  Trabzon Vakfıkebir Büyük Liman Kulübü ikinci, Bayburt Teknik Spor Kulübü üçüncü oldu.

 

Müzisyenliklerini Sinan Güneysu ve Osman Tamner’in yaptığı Genç Halk Oyunları ekibinde, Sercan YILMAZ,Yasin ALTIN, Uğur ULU, Tacettin ALTIN, Kubilay KANDAZ, Adem BEKTAŞOĞLU, Hasan ACER, Hakan KARADUMAN, Ömür BİRİNCİ, Abdulsamet İLELİ ve  Ertan ARMUTÇU yer alıyor.       

 

Büyükler geleneksel dal kategorisinde 91.60 puanla Akçaabat Belediyespor birinci, 90.80 puanla Bayburt Gençlikspor ikinci, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu.

Büyükler ekibindeki oyuncular ise, Nusret YARDIM, Zafer KOÇ, Gökhan Sabri ÇİLİNGİROĞLU, Fatih AYDIN, Volkan KÜÇÜK, Eren TÜYLÜ, Oğuz Hakan SİVRİKAYA, Osman YARDIM, Gökhan KOÇ, Kasım AKIN, Sefa BİRİNCİ, Tuncay KARDAŞ 

 

 

Yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çağlayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Atıf Yüksel ve federasyon yetkilileri tarafından verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat