Halk Eğitim Arı Gibi

Halk Eğitim Arı Gibi

Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 201-2011 eğitim öğretim yılında 74 dalda açılan kurslarda 13 bin 660 kursiyer katıldı.

 



Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Gerigelmez, yaptığı açıklamada, 74 branşta 734 farklı kurs açtıklarını ve bu kurslara katılan 13 bin 660 kursiyerin meslek sahibi etmeyi amaçladıklarını belirtti. 


Gerigelmez,”Akçaabat Halk Eğitim Merkezi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları her alanda kurs açarak insanlarımızın hem meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. Merkezimizde açılan kurslar arasında cenaze yıkama hizmetler, çeşitli çalgı aleti kullanımı, el nakışı, giyim, iğne oyası, mefruşat, gümüş işlemeciliği, el sanatları, takı tasarım, gümüş telkari, makine nakışı gibi kurslar düzenlendi.  Birçok kursiyerimiz henüz kurs aşamasında ailesine ekonomik anlamda katkı sağlamaya başlıyor. Bizlere gelen istekler doğrultusunda bine yakın dalda kurs açma imkanımız var. Amacımız insanların kısa süreli eğitimlerle çok işler başarmasıdır. Biz insanlarımıza balık yemeyi değil balık tutmayı öğretme gayreti içerisindeyiz'' dedi. 

Bilgisayar işletmenliği, İngilizce, Almanca, Arapça, birinci ve ikinci kademe okuma yazma kurslarıyla donanımlı bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden Gerigelmez, halk oyunları, gitar ve bağlama kurslarıyla da sosyal aktiviteler için zemin hazırladıklarını, çeşitli sınavlara yönelik olarak eğitim çalışmasını sürdürdüklerini söyledi.

Gerigelmez, Halk Eğitim Merkezi’nde 10 kadrolu öğretmenin yanı sıra, 133 ücretli öğretmen ve 165 ücretli usta öğretici ile köy, belde ve şehir merkezinde açılan kurslarda görev aldığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler