Hakim'e Konuşmayın Lan Dedi

Hakim'e Konuşmayın Lan Dedi

İlçemiz Akçaabat'ta bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavga olayının duruşmasına izleyici olarak katılan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rahman Günaydın, kalabalık nedeniyle dışarıya çıkmasını isteyen mahkeme heyetine, 'konuşmayın lan' dedi.

24 Ekim 2008 günü Akçaabat ilçesi Akçakale beldesinde içkili bir lokantada çıkan kavgada Ferdi Günaydın bıçaklanarak öldürüldü. 

Olay sonrasında Günaydın'ı bıçakladığı ileri sürülen Erkan Aşık tutuklandı, olaya karıştığı iddia edilen Kenan Günaydın da, gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Olayın Trabzon 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmasına tutuklu sanık Erkan Aşık, tutuksuz yargılanan Kenan Günaydın ile öldürülen Ferdi Günaydın'ın yakınları, tanıklar ve izleyiciler katıldı. 

Salonda yoğunluk olması üzerine mübaşir, duruşma düzenini sağlamak için öldürülen Ferdi Günaydın'ın yakınlarından izleyici Rahman Günaydın'ı salondan çıkarmak istedi. 

Ancak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi olduğu belirtilen 21 yaşındaki Günaydın buna karşı çıktı. 

Mahkeme heyetinin de devreye girerek salondan çıkması için uyarıda bulunmasına aldırış etmeyen Rahman Günaydın, heyete hitaben "Konuşmayın lan" diye bağırdı.  

Bunun üzerine salona çağrılan polislerce yakalanan Günaydın, kimlik tespitinin ardından, salondan çıkmaya direndiği ve duruşma düzenini bozduğu suçlamasıyla mahkeme heyetine ifade verdi.

Mahkeme heyeti, ifadesinde "Konuşmayın lan dediğimin farkında değilim" diyen Rahman Günaydın'ı, 'duruşma düzenini bozduğu ve salondan çıkmaya direnç gösterdiği' gerekçesiyle oy birliği ile 4 gün disiplin hapsi cezasına çarptırdı. 

Günaydın, Trabzon Bahçecik Kapalı Cezaevi'ne konuldu.   

Olayın ardından devam edilen duruşmada, tutuklu sanık Erkan Aşık'ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek, duruşma 28 Nisan 2010 tarihine ertelendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler