Haftanın Değerlendirmesi

Haftanın Değerlendirmesi

İkinci Lig 4. Klasman Grubu’nda 30 hafta geride kaldı

İkinci Lig 4. Klasman Grubu’nda 30 hafta geride kaldı. Bu geride kalan haftalarda 13 galibiyet, 9 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 48 puan toplayan Çankırı Belediyespor, şampiyonluğunu ilan ederek bir üst lige çıkma grup finallerine katılmaya hak kazandı. Bu takımı 40 puanla Yimpaş Yozgatspor ikinci sırada takip ederken, 39 puanla Değirmenderespor averajla üçüncü, aynı puanı paylaşan Pazarspor ise dördüncü sırada yer aldı.
Ligde kalma adına bu hafta en önemli müsabakalardan biri Akçaabat Fatih Stadı’nda Akçaabat Sebatspor ve Araklıspor arasında oynandı. Çünkü maçı kazanan taraf son iki haftaya ligde kalma adına moralli ve avantajlı girecek, kaybeden takım ise ligin son sıralarına inerek küme düşme potasında kalacaktı. Bu nedenle her iki takımda hafta içinde oynanacak olan bu zorlu derbi karşılaşmaya iyi hazırlandı. Hedefler üç puan olarak belirlendi. Maç saati gelip çattığında ise 90 dakika sonrasında kazanan taraf ev sahibi Akçaabat Sebatspor oldu. Kırmızı-Beyazlılar, taraftarları önünde Araklıspor’u 3-0 farklı skorla mağlup ederek büyük ligde kalma umutlarını son iki haftaya taşıyan taraf oldu.
Teknik Direktör Fethi Türkoğlu ile çıktığı dördüncü maçından yüzünün akıyla çıkmayı başaran Akçaabat Sebatspor, Araklıspor karşısında aldığı galibiyetle ligde kalma adına büyük bir şans yakaladı. Düşme potasında bulunan Erzincanspor ve Araklıspor’a üç puan fark atan Kırmızı-Beyazlılar, son iki maçta puan kaybı yaşamamalı. Çünkü son iki haftada yaşayacağı puan kaybı kendine çok pahalıya patlayabilir. Bu nedenle Araklıspor maçını geride bırakarak hafta sonu deplasmanda oynayacağı Erzincanspor maçına odaklanmalılar. Çünkü bu maç Araklıspor müsabakasından daha zor olacak…
Son haftalarda iyi sonuçlar elde etmesine rağmen alt sıralardan kurtulamayan Araklıspor’da Akçaabat Sebatspor karşısında alınan mağlubiyetin büyük üzüntüsü yaşanıyor. Sezona takımı şampiyon yapan Teknik Direktör Orhan Cinemre ile başlayan ancak daha sonra alınan kötü sonuçlar nedeniyle yollarını bu teknik adamla ayıran Araklıspor yönetim kurulu, zaman kaybetmeden takımın başına Boşnak Teknik Direktör Mesut Demiroviç’i getirmişti. Yeşil-Siyahlılar, Deviroviç ile son haftalarda iyi sonuçlar almasına rağmen ligin alt sıralarından kurtulamadı. Yeşil-Siyahlılar, bulunduğu kötü durumdan kurtulmak için son iki maçtan galibiyetle ayrılarak rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Bu iki maçta alınacak üç 6 puan hiçte kolay olmayacak. Çünkü bu hafta sonu ligde kalmayı garantilemeyen Değirmenderespor ile oynayacak. Son maçı ise kendi gibi ligin son sırasında yer alan Erzincanspor’u sahasında konuk edecek. Bunun için şimdiden bu iki maçın hesaplarını iyi yapmalılar. Sonra son pişmanlık fayda etmez…
Ligin güçlü ekiplerinden Trabzon temsilcisi Değirmenderespor, karşı karşıya geldiği diğer bir Trabzon temsilcisi Arsinspor ile golsüz berabere kalarak puanları paylaştılar. Mavi-Beyazlılar, Arsinspor karşısında aldığı bir puanla puanını 39’a yükseltirken, Arsinspor ise 37 5. sırada yer aldı. Teknik Direktör Hasan Çelik ile iyi bir çıkış elde eden Pazarspor, kendi sahasında konuk ettiği Erzincanspor’u mağlup ederek ligde kalma yolunda emin adımlarla ilerledi. Bakalım bu iki hafta sonrasında üzülen kim olacak!




HAFTANIN TAKIMI
AKÇAABAT SEBATSPOR



TFF İkinci Futbol Ligi 4. Klasman Grubu’nda kalma mücadelesi veren Akçaabat Sebatspor’da, Araklıspor karşısında alınan farklı galibiyetin mutluluğu yaşanıyor. Geçtiğimiz haftayı Değirmenderespor galibiyetiyle kapatarak Teknik Direktör Fethi Türkoğlu ile çıktığı dört maçtan üçünden galibiyetle ayrılarak hanesine 9 puan yazdıran Kırmızı-Beyazlılar, kendi gibi ligde kalma mücadelesi veren Araklıspor karşısında aldığı bu farklı galibiyetle puanını 37’e çıkararak son iki haftaya moralli girdi. Şuana kadar 30 müsabakada 9 galibiyet alan Akçaabat Sebatspor, son iki maçtan da galibiyetle ayrılarak sezon sonunda gülen taraf olmak istiyor. Kırmızı-Beyazlı ekibin Teknik Direktörü Fethi Türkoğlu, Akçaabat Sebatspor’u ligde bırakmak için göreve geldiğini bu hedefe ulaşmak içinde var gücüyle çalıştığını söyledi.

Haber:Ergin Zihni

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor