Haftanın Değerlendirmesi

Haftanın Değerlendirmesi

TFF İkinci Futbol Lig 4. Klasman Grubu pazar günü oynanan karşılaşmalarla son buldu.

TFF İkinci Futbol Lig 4. Klasman Grubu pazar günü oynanan karşılaşmalarla son buldu. Bu müsabakalar sonrasında alınan sonuçlara göre Erzincanspor ve Araklıspor küme düşen iki takım oldu. Sezon başından bu yana birlik ve beraberliğin olmadığı Trabzon takımları arasında lige veda eden Araklıspor camiasında büyük üzüntü yaşanıyor.
         Sezon başından bu yana ligde istediği çıkışı elde edemeyerek devre arasında takımın yüzde 80’nini ve hocasını değiştirerek güçlü bir kadro oluşturan Yeşil-Siyahlı yönetim, bu yaptığı değişimden istediği verimi alamayarak takımın küme düşmesini engelleyemedi. Böylelikle bir sezon boyunca yaptıkları çalışmalar ve emekler boşa gitti. Umarız Araklıspor İkinci Ligde olduğu gibi Üçüncü Lig’de de sahipsiz kalmayarak yeniden şampiyon olur ve küme düştüğü    İkinci Lige geri döner…


        6 hafta önce Teknik Direktör Fethi Türkoğlu’nun bayrağı Erol Tonbul’dan devralmasıyla iyi bir çıkış yakalayan Akçaabat Sebatspor, evinde oynadığı son maçta Yimpaş Yozgatspor’u yenerek ligde kalmayı başardı.
         Tecrübeli teknik adam Türkoğlu ile çıktığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet bir mağlubiyet alan Kırmızı-Beyazlılar, ligi 43 puanla 3. sırada tamamladı. Cumhuriyetle yaşıt olan Akçaabat Sebatspor’un ligde kalması ise camiada büyük sevinç yarattı. Yaşadığı zor günleri Teknik Direktör Fethi Türkoğlu ile geride bırakan Akçaabat Sebatspor, artık bu sezondan iyi bir ders çıkararak gelecek sezon daha iyi bir kadro oluşturur ve ölüp ölüp dirilmekten de kurtarır. Çünkü Akçaabat Sebatspor’un yeri alt sıralar olmamalı. Hep üst sıralarda şampiyonluğu kavalamalıdır. Akçaabat Sebatspor’a da bu yakışır…
      Ligde son haftaya Araklıspor karşısında aldığı mağlubiyetle sıkıntılı giren Değirmenderespor, deplasmanda Lider Çankırı Belediyespor’u zorda olsa mağlup ederek ligde kalmayı başardı.
       Lider Çankırı Belediyespor karşısında ilk yarıyı 1-0 mağlup ve Cemre’nin gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kapatan Mavi-Beyazlılar, ikinci yarı oyundan kopmayarak iki gol attı ve ligde kalmayı başardı. Deplasmanda alınan bu galibiyet Değirmenderespor’u ilk kez mücadele ettiği ligde bırakmaya yetti. Amatörde, Üçüncü Ligde ve şuan mücadele ettiği ikinci ligde oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenini kazanmayı başaran Mavi-Beyazlı takımı kutlamak gerek. Çünkü ne bir tesis, ne bir soyunma odası olan Değirmenderespor, bin bir zorluklarla mücadele ettiği ligde ilk yılı olmasına rağmen kalmasını bildi. Bu zamana kadar destek almadan takımı ayakta tutan Başkan Serkan Kılıç ve ekibini de unutmamak gerek. Futbolcular kadar onlarda Değrimenderespor’un bu güne kadar gelmesinde büyük emekleri oldu… Ligde kalan diğer bir Trabzon temsilcisi ise Arsinspor oldu. Sarı-Siyahlılar, Pazarspor’u deplasmanda mağlup ederek hem ligde kaldı hem de ligi 43 puanla ikinci sırada tamamladı. Arsinspor karşısında aldığı mağlubiyetle 40 puan kalan ancak Araklıspor’dan averajda üstün olduğu için ligde kalan Pazarspor’da ligi mağlubiyetle kapatmanın üzüntüsü yaşanırken, diğer yandan ligde kalmanın mutluluğu yaşanıyor.

 

Değerlendirme:Ergin Zihni

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Spor