HAFSA SULTAN KONAĞI AÇILDI

HAFSA SULTAN KONAĞI AÇILDI

Akçaabatlı fotoğraf sanatçısı Atilla Bölükbaşı tarafından restore edilen tarihi Hafza Sultan Konağı hizmete açıldı

Tarihi Ortahisar Mahallesi’nde yer alan Hafsa Sultan Konağı restore edilerek hizmete açıldı. Açılışa katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Hoşgörünün, medeniyetin ve insan sevgisinin şehriyiz” diye mesaj verdi.

Ortahisar Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi çerçevesinde Akçaabatlı fotoğraf sanatçısı Atilla Bölükbaşı tarafından restore edilen tarihi Hafza Sultan Konağı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve çok sayıda kişinin katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Recep Kızılcık, “4 bin yıllık kadim şehrin kalbi olan Ortahisar’ımızda Hafsa Sultan Konağı’nın kültür ve turizm hayatımıza kazandırılması bizleri son derece mutlu etmiştir.  İnsanlık tarihinde Trabzon çok önemli bir yere sahiptir. Türk milletinin tarihinde de yine önemi büyüktür. Biz bir yandan alternatif turizme merkezlik yapabilmek için gayret gösteriyor, bir yandan da tarihi kodlarımızı ve köklerimizi de bugünün dünyasıyla yeniden yorumlayarak insanlığın hizmetine sunuyoruz. Bu tarihi mekânları ihya ederek gelecek nesillerimize 4 bin yıllık şehrin tarihinde sadece tüketici olmadığımızı, aynı zamanda insanlığın kültürel hayatına katkılar sağladığımızı göstermiş oluyoruz.” dedi.

Vali Kızılcık, Trabzon’un hoşgörünün ve medeniyetin, insan sevgisinin şehri olduğuna da vurgu yaparak bu projeye inandığı için Atilla Bölükbaşı’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, atılan bu adımın çok önemli olduğunun altını çizerek, “4 bin yıllık tarihimizin gün yüzüne çıkarılarak dünya insanlığına kazandırılması yönünde önemli projeleri yürütüyoruz. Ortahisar mahallemiz, sayın valimizin teşvikleri ve destekleriyle, belediyemizin ve paydaşların katkılarıyla yenilenmektedir. Bugün ilk adımı atan Bölükbaşı’nın bu öncülüğünden dolayı kutluyorum. Buranın tarihi mirasa yakışır hale getirilmesi için yoğun bir çalışma gayreti içersindeyiz. Hisarı, Tabakhane ve Zağnos vadilerinin kentsel dönüşümlerini tamamlayarak sahille buluşturacağız. Trabzon dünyanın en güzel kentlerinden biri haline gelecektir” dedi.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştiren Vali Kızılcık ve beraberindekiler tarihi binada gezerek incelemelerde bulurdular. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat