Hacıoğlu'ndan Kutlama Mesajı

Hacıoğlu'ndan Kutlama Mesajı

Hacıoğlu'ndan Kutlama Mesajı

      CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, yayınladığı 19 Mayıs mesajında, bu tarihin, gençliğe güvenin bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaptı. Hacıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

      “19 Mayıs 1919, bir milletin, kendisine giydirilmeye çalışılan zorba işgal gömleğine karşı isyan bayrağını açtığı, varlığını ve bütünlüğünü tarih sayfasına yeniden yazmak için ayaklandığı, dünya siyasi tarihi açısından devrimci bir niteliğe sahip özel bir gündür. Yurdu örümcek ağı gibi saran emperyalist güçler ve işgalci devletlere başkaldırı niteliğindeki 19 Mayıs 1919, her zaman milletçe coşkuyla kutladığımız ve gençliğe güveni ifade eden önemli bir dönüm noktasıdır.

      Ulu Önder Atatürk bu mücadeleye başlarken ekseninde “Türkiye ve insan”  vardı. Hiçbir ayrım kabul etmeden, bu coğrafyada yaşayan herkesin özgür ve mutlu yaşaması için yola çıkmış, Türk insanının özgür ve mutlu yaşaması için çok büyük bedeller ödemiş ve bu bedellerin karşılığında ülkemiz önce Cumhuriyet'e,  sonra da demokrasiye sahip olmuştur.  Bunların neticesinde milleti esas alan, milletin kendi kaderi üzerinde mutlak egemenliğine inanan bir anlayış ile Türkiye çağdışı bir despotluk rejiminin elinden kurtulmuş, kendi kendini yöneten ve halka hesap veren bir ülke zihniyeti içerisinde milletler ailesi içerisindeki yerini almıştır.

      Bu duygu ve düşüncelerle, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıldönümünü kutluyor, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, emperyalizme isyan niteliğindeki bu mücadelede yer almış genç, yiğit kahramanları saygı ve minnetle anıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler