Hacıoğlu'ndan Hayır Kampanyası

Hacıoğlu'ndan Hayır Kampanyası

Hacıoğlu açıklamasında 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda vatandaşları Hayır demeye davet etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu bir basın açıklaması yayınladı.

 

Hacıoğlu açıklamasında 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda vatandaşları Hayır demeye davet etti.

Hacıoğlu'nun açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

Saygıdeğer halkımız.

Malumunuz, 16 Nisan'da hepimiz adına kritik önem taşıyan ve rejimimizi oylayacağımız bir referanduma gidiyoruz.Öncelikle belirtmek isteriz ki bu konuyu partiler üstü bir mesele olarak ele alıp, konuyla alakalı her açıklamayı can kulağıyla dinlememiz bu süreçte en önemli vatandaşlık görevimiz olacaktır.Bir siyasi parti olarak sizlerden bu defa bizi iktidara taşımanızı değil de bütün yetkilerin bir kişiye verilmesini içeren bu pakete HAYIR diyerek, bütün bir millet olarak iktidarda kalmamızı sağlamanızı istiyoruz.

Mevcut 82 Anayasasının, demokrasi adına, özgürlükler adına, hak ve adalet adına, bizlere hiç de layık olmadığı tespiti söyleye söyleye dilimizde tüy bittiği bir gerçekliktir.2010 referandumunda da ; 'Bunlar, 82 Anayasasını savunuyorlar.' yalanı sonucu elde edilen başarıyla(!), yargı sistemimizin kimlerin eline teslim edildiği 15 Temmuz'da yaşanan alçak darbe girişimiyle gün yüzüne çıkmıştır.

HAYIR! Ne 82 Anayasasını ne de getirmek istediğiniz 82 Anayasasını dahi mumla arayacağımız yeni anayasayı savunmuyoruz.Savunduğumuz şey ilk planda rejimimizi koruyup ondan sonra toplumun bütün kesimlerinin dahil edildiği bizlere layık bir yeni anayasaya geçiştir.

Türk Milletinin değerli bireyleri.

Önümüze gelecek pakette; hem de bu çağda bizlerden, bir tek adam rejimine boyun eğmemizi istiyorlar.Burada o tek adamın kim olacağıyla ilgili bir meselemiz söz konusu değildir.Kim olursa olsun yetkilerin bir tek kişiye verilmesine razı gelecek miyiz, gelmeyecek miyiz, bütün meselemiz işte budur.

Mevcut sistemimizde Cumhurbaşkanlığı makamı, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, tarafsız ve bütünleştirici bir makamdır.Ama getirilmek istenilen sistemde bir partinin genel başkanına devleti temsil yetkisinin verilmesi ile bir parti devletinin oluşması ve aynı devletin vatandaşlarına, o partinin taraftarı değilse sistemden dışlanmışlık duygusu ve hatta bunun bizzat uygulanması gerçekleşmiş olacaktır.

Yüzde elli artı bir ile seçilen bir kişi, yüzde yüzü oluşturan bir meclisi hiç bir gerekçe olmaksızın fesih edebilecektir.

Başkan, kaç adet olacağı kendi inisiyatifinde olan başkan yardımcılarını ve bakanları meclis dışından atayabilecektir.Bu meclis dışından atanan kişilerin de meclis tarafından denetlenebilmesi mümkün olmayacaktır.'Atanmışlar, seçilmişlerden üstün' hale gelecektir.Herşeye bürokrasi hakim olacaktır.Seçtiğimiz milletvekillerinden hizmet beklenemeyecektir.

Yüzde elli artı bir ile seçilen bir kişi veya onun atadıkları, suç işlemeleri halinde 400 milletvekili izin vermez ise yargılanamayacaktır.

Partili Başkanın eliyle dizayn edilecek yargı sistemi zaten dip yapmış olan adalete güven duygusunun tamamiyle yok olmasına sebep olacaktır.

Bütçe yapma yetkisi meclisten alınıp başkana bırakılacaktır.

Her türlü hain terör örgütünün cirit attığı bugünlerde birbirimize kenetlenme gerekliliğimiz had safhada iken, tek adamın her şeyin üstünde olacak aklı ile, ortak akıldan uzak, devlet ve toplum alanında danışmanın olmadığı bir düzende toplumsal kutuplaşmalar artacak, terörün kahpe emellerine gün doğacaktır.

Camiye, kışlaya, adliyeye, okula, siyasetin zerresinin son derece büyük yıkımlar yaratacağı devlet kurumlarına siyasetin girmesine yol açılacaktır.

Başkanlık sisteminin bir sonraki aşaması olan eyalet sistemine geçilmesi halinde, ülkemizin bölünmesine zemin açılacaktır.

Kıyametli vatandaşlarımız.

Bütün bu süreç yaşanırken görülmektedir ki devletin bütün gücü ile tek taraflı propagandaya maruz bırakılmaktayız.Bizler için son derece önemli olan bu süreçteki bu olan biteni takdirinize bırakıyoruz.

 

Bizler, Yüce Türk Milletinin egemenliği adına haklı olduğumuz bu davada sonuna kadar mücadele etmekten geri durmayacağız.Tekrar belirtmek isteriz ki bu bir iktidar değişikliği seçimi değil hiç gereği olmayan bir rejim değişikliği seçimidir.

 

Memleketimizin onca sorunu varken enerjimizi buna harcıyor olmamızın derin üzüntüsü içinde,  vatan sevdalısı, değerli kamuoyuna saygılarımızla.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler