Hacıoğlu'ndan Basın Açıklaması

Hacıoğlu'ndan Basın Açıklaması

Hacıoğlu'ndan Basın Açıklaması

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu basın açıklması yaptı.

Hacıoğlu'nun yazılı basın açıklaması şu şekilde.

16 Nisan Pazar günü ülkemizin yönetim şeklini ağır bir şekilde değiştirilmesi maksadıyla bir referandum yapılacaktır.

Doğası gereği bu referandumda da evet ve hayır olmak üzere iki seçenek bulunmaktadır.

Referandumda hayır demek yüz yılı aşkın süredir tecrübe edilen ve geliştirilen meclis sistemine sahip çıkmak demektir. Evet demek ise nereye varacağı belli olmayan bir maceraya yelken açmak, ülkemizi belki de tıpkı komşularımızda olduğu gibi acı ve gözyaşı getiren bir tek adam düzeninin içine atmak demek olacaktır.

Yapılan düzenlemede 18 maddelik bir değişiklik ön görülse de asıl olarak yapılmak istenen bütün devlet gücünün bir kişinin kontrolüne sokulmasını sağlamaktır. Bu durum “güçlü Türkiye” gibi cazip bir slogan ile halka sunuluyorsa da, yapılmak istenen düzenlemenin güçlü başkan yaratacağı, buna karşılık vatandaşın tamamen korumasız kalacağı, Türkiye’mizin ise gücünü ve itibarını korumakta zorlanacağı katıksız gerçeğin ta kendisidir.

Yapılan kampanyalarda evet cephesi, medyanın, kamunun ve paranın bütün gücünü arkasına alarak, haksız ve orantısız bir kampanya yürütmektedirler. Evet kampanyalarının değişikliği anlatmaktan ziyade hayır diyenleri karalamaktan, onlara iftira atmaktan ve eskimiş vaatleri tekrarlamaktan ibaret bir şova dönüşmüş olduğunu görmek bizleri ziyadesi üzmektedir.

Yapılmak istenen düzenleme ile:

Milletvekillerinin sayısı arttırılmak ama Türkiye Büyük Millet Meclisi etkisizleştirilmek istenmektedir.

Devletin bütün gücü tek bir kişinin kontrolüne verilmek istenmektedir ve bu kabul edilemez değişiklikler 18 yaşına seçilme hakkı gibi vekil sayısının arttırılması gibi nispeten makul olan maddelerin arasına katılarak halka kabul ettirilmek istenmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde kendi önergelerini sırf muhalefet destekledi diye reddeden sayın AKP Trabzon Millet vekilleri bilmelidirler ki:

Vatandaşlarımızın kem söze, kuru iftiraya ve eskimiz vaatlere karnı toktur.

Vatandaşlarımız, Saddam düzenine karşı demokrasiden yana olacaklardır.

Vatandaşlarımız, Esad anayasasına karşı TBMM’den yana olacaklardır.

Kula kulluk düzenine karşı,   “Hakimiyet kayıtsız şartsız Milletindir” ilkesinden yana olacaklardır.

Güçlünün değil, Haklının yanında olacaklardır. Hayırdan yana olacaklardır. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve karlılığının kurtaracağına olan inancımızla tüm yurttaşlarımıza hayırlı günler dileriz.       

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler