Hac Kayıtları Devam Ediyor

Hac Kayıtları Devam Ediyor

Hac kayıtları 12 Mart Çarşamba günü başladı. Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları, 27 Mart'a kadar ilçe müftülüğüne başvurarak.



Hac kayıtları 12 Mart Çarşamba günü başladı. Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları, 27 Mart'a kadar ilçe müftülüğüne başvurarak, kayıt yeniletecek veya ön kayıt yaptırabilecek. Akçaabat Müftüsü Mustafa Aktaş, geçtiğimiz yıl ön kayıt yaptırarak kuraya katıldığı halde bugüne kadar herhangi bir sebeple hacca gitmeyenlerin de, belirtilen tarihlerde ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.
Kayıt yeniletenlerden ön kayıt ücreti alınmayacağını kaydeden Aktaş, “Hacca gitmek üzere ön kayıt yaptıranların sadece eş, anne, baba, kardeş ve çocukları ile birlikte tek numarayla kuraya katılma talepleri karşılanacak, bunun dışında kuraya birlikte girme talepleri kabul edilmeyecektir. 2008 yılında ilk defa hacca gitmek üzere müracaat edecekler ise ön kayıt ücreti olarak belirlenen 15 YTL'yi ilgili bankaya yatırarak belirtilen tarihlerde, il ve ilçe müftülüklerine ön kayıtlarını yaptıracaklar-dır. Mahremlerden birinin kayıt yenilemesi diğerinin ise ön kayıt yaptırması halinde müracaatı birlikte yapacaklar ve kuraya tek numara ile gireceklerdir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler