Zorluoğlu "Dönüşüm Bitti" Dedi

Zorluoğlu "Dönüşüm Bitti" Dedi

Akçaabat minibüslerinde yapılan dönüşümle ilgili yaşanan sorunları, İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirdi.

Güner, “Dönüşüm zora girdi. Bazı esnaflarımız verdikleri yetkiyi geri çekti. Bu işin iki tarafı var. Kooperatif tarafı sizinle gelip ayrı görüştü. Şoförler derneği ayrı görüştü. Bir taraftan bakıyorsunuz bir taraf Bahar hanımla, diğer taraf Süleyman bey ile görüşüyor. Ben iki tarafın beraber görüştüğünü görmedim. Bu iş sekteye uğratıldı. Servis şeklinde olanlar çekildi. Ben de denemek için minibüs bekledim. Geç geldi ve tıklım tıklım. Burada mağduriyet giderilecek mi?” diye sordu.

 

MUVAFFAKİYET GETİRMİŞLERDİ

Akçaabat’ta minibüs dönüşümünde son durumu açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoruloğlu, “Merkezde dolmuş dönüşümü büyük oranda tamamlanmak üzere. 400’ü geçtik. Yıl sonuna kadar inşallah tamamı tamamlanmış olacak. Akçaabat ile ilgili maalesef aynı şeyleri söyleyemiyorum. Akçaabat ile ilgili süreç merkezdekinin tam tersi anlayışla başlamıştı. Merkezde biz daha büyük araçlar arzu ettik. Şoför esnafı karşı çıktı. Akçaabat’ta bu şekilde talep geldi. Bu talebi yüzde 50 artı muvaffaktan olabileceğini söyledik. Bu da geldi. Bunun üzerine dönüşüm modeli kararlaştırdık. Şu model üzerine artık dönüşebilirsiniz.

 

KOOPERATİFİN OTOBÜS VE MİNİSÜLERİ TEMİN ETMESİ GEREKİYORDU

Planlama yaptık. Bu sisteme dahil olmayacak minibüsler için iç hatlara doğru gidilecek şekilde karar aldık. Ancak zaman içinde, normalde bu sistemin hayata geçmesi için kooperatifin otobüs ve minibüsleri temin etmesi gerekir. Bu sayı nedir yarısından bir fazlası. Ancak zaman içinde muvafakat verenlerin büyük bölümü vazgeçtiklerine dair noterden getirdiler. Bugüne kadar ön görülen otobüslerin alımı gerçekleşmedi. Yılsonuna kadar süre var. Bu minibüs ve otobüsleri sisteme sokabilirse verine karar uygulanacak. 9 tane sağlanabildi. Onlar da sistemden çıktılar. Önümüzdeki dönemde bunu yeniden değerlendireceğiz.

 

MAĞDUR OLMUŞ ESNAF 9 OTOBÜS SATIN ALANLAR

Burada mağdur olmuş esnaf varsa sadece 9 tane otobüsü satın alan esnaflardır. Diğerleri çalışmaya devam etti. Bu 9 otobüs alanların da şu anda haklarında bir şey yok. Onlar da tıpkı eskiden olduğu gibi minibüslerini çalıştırmaya devam edebilirler. Geriye 9 otobüsle ilgili konu kalıyor. Onu arkadaşlarımızla ilgili değerlendiriyoruz. Onların mağduriyetlerine ve çözümüne destek olacak yaklaşımımız olacak önümüzdeki günlerde. Burada Büyükşehir Belediyesi'ne atfedilecek kusur yoktur. İki tarafı bir sefer bir araya getirdik” dedi.

61saat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler