Ziraat Odası'ndan Yoğun Mesai

Ziraat Odası'ndan Yoğun Mesai

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU üreticileri için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU üreticileri için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.  Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi  Ahmet BOZ beyi ve ardından Yalova  Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü  Dr. Yılmaz BOZ  beyi  ziyaret ettiler.  Ziyaretlerde arazilerin bölündükçe dar alandan daha çok gelir elde edilebilecek çeşitler neler olabilir , nasıl bir üretim  yapılabilir , bu ürünlerin katma değeri nasıl artırılıp pazarlanabilir gibi konular ele alındı.

Ayrıca  Akçaabat Belediyesinin öncülüğünde kurulacak olan “Akçahasat” projesinde meyve kurutma, paketleme, reçel , sirke  vb. yapımında kullanılacak  makine ekipmanları hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU yaptıkları ziyaretler hakkında şu bilgileri paylaştı;  “ Aynı zamanda Akçaabat’lı hemşehrilerimiz olan enstitü müdürlerimiz ilçemizin coğrafi yapısını, iklimini ve yetiştirilebilecek ürünleri çok iyi biliyorlar, onların önerileri bizler için çok önemli . Kendileri  ile ilçemizde arazilerin miras yoluyla bölünerek çok küçük alanlar oluşturduğu burada da tarımsal faaliyetlerin ekonomik getirisi düşük ürünler olduğunu bundan dolayı da üreticilerimizin köylerden başka kentlere  göç verdiğini bunun önüne geçmek için ilçemizde yetiştirilebilecek birim alandan getirisi yüksek ürünleri ilçemize kazandırılması konusunda enstitü müdürlerimiz ile fikir alış verişinde bulunduk.Hem Tokat  hem de Yalova illerimizde denemeleri yapılmış ve  yetiştiriciliği yapılan ekonomik değeri yüksek ürünlerden Akçaabat ilçemizde de yetiştirilebilecek çeşitleri enstitü müdürlerimiz ile istişarelerde bulunduk. Yalova  Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün modern meyve kurutma sistemlerini inceleme fırsatı bulduk.Aronya, yaban mersini, gojiberry, kuşburnu , kızılcık,  üzüm , kivi, ahududu, Trabzon hurması , ayva, zeytin , çilek,  katma değeri yüksek diğer  tıbbi aromatik bitkiler  vb. ürünlerin ilçemize adapte olmuş ve  üretiminin yaygınlaştırılması konusunda çalışmalarımız devam edecektir. Bu ürünler doğrudan tüketilebildiği gibi  aynı  zamanda da Akçaabat Belediyesinin hayata geçireceği   “Akçahasat “ projesi ile de  modern sistemlerde kurutma,  paketleme, meyve suyu yapımı gibi alanlarda değerlendirilebilecek.  Üreticilerimiz ürettikleri bu ürünleri pazarlama  problemi yaşamayacaklardır.Bu tesislere getirip satabileceklerdir. Ziyaretimizde bizlere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı   Yalova  Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü  Dr. Yılmaz BOZ beyeve Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi  Ahmet BOZ beye teşekkür ederim” dedi.

akcaabat-ziraat-odasi-ziyareti.jpg

akcaabat-ziraat-odasi-tokat.jpg

akcaabat-ziraat-odasi-zitaret.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler