Yeni Bir Meydan Geliyor

Yeni Bir Meydan Geliyor

Akçaabat’a şehrin kimliğini, estetiğini ve sosyal dokusunu güçlendirecek yeni bir meydan kazandırılacak.

 

Atatürk Parkı ve eski devlet hastanesinin bulunduğu alan bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak yeniden düzenlenecek ve şehrin en büyük meydanı haline getirilecek.

ÇALIŞMALAR HİZMET AŞKIYLA YAPILIYOR

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ı cazibe merkezi haline getirme yolunda projeler üretip hayata geçiriyor. Başkan Ekim,şehrin ön kısmını açarak Akçaabatlıların nefes alabilecekleri modern ve fonksiyonel meydanlar oluşturmaya devam edeceğini dile getirdi. Akçaabat’ta yaşam kalitesini arttırmayı, Akçaabatlıların refah, mutluluk ve huzur içirişinde yaşamalarını hedef edinen projeleri hayata geçiren Başkan Ekim, “Akçaabat Merkezde bulunan eski hastane binasının yerine yani Halk Kütüphanesi ve Belediye binası arasını bütüncül bir yaklaşımla ele alarak burayı yeniden düzenleyip Akçaabat’a yeni bir meydan daha kazandıracağız. Meydanlar, şehirlerin kalpleri olarak düşünülür ve insanların buluşup etkileşimde bulunduğu sosyal alanlardır. Tıpkı Fatih Parkında olduğu gibi burada dahemşehrilerimizin nefes alabilecek verimli ve kaliteli zaman geçirebilecekler. Ayrıca, Akçaabat’ımıza kazandırdığımız yeni meydanlar, şehrin estetik görünümünü de iyileştiriyor. Şehrimizin siluetindeki bu güzellikler turistlerin ilgisini çekiyor. Bu da şehrin turizm potansiyelini artırıyor ve yerel ekonomiye katkı sağlıyor. Bu alanda teknik olarak uygunluk elde edildiği takdirde de aynı alanın altını kapalı otopark olarak planlayacağız. Akçaabat’ımızın daha sürdürülebilir, yaşanabilir ve çekici bir yer haline gelmesine katkıda bulunacak şehrimizin geleceğine yönelik yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. “ dedi.

akcaabata-sehrin-kimligini-estetigini-ve-sosyal-dokusunu-guclendirecek-yeni-bir-meydan-kazandirilacak.jpg

akcaabata-sehrin-kimligini-estetigini-ve-sosyal-dokusunu-guclendirecek-yeni-bir-meydan-kazandirilacak-1.jpg

akcaabata-sehrin-kimligini-estetigini-ve-sosyal-dokusunu-guclendirecek-yeni-bir-meydan-kazandirilacak-2.jpg

akcaabata-sehrin-kimligini-estetigini-ve-sosyal-dokusunu-guclendirecek-yeni-bir-meydan-kazandirilacak-1.jpgakcaabata-sehrin-kimligini-estetigini-ve-sosyal-dokusunu-guclendirecek-yeni-bir-meydan-kazandirilacak-4.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Haberler