Vericilerde mutlu son

Vericilerde mutlu son

Vericilerde mutlu son

İlçemizin Yaylacık Mahallesi Gozagiya Mevkii’nde bulunan vericilerle ilgili olarak mahalle halkının verdiği mücadelenin olumlu sonuçları alınmaya başlandı. Vericilerin monte edildiği direklerden kısa olanı kaldırılırken, uzun olanının yıkılması için de hukuki sürecin sonuna gelindi.

Akçaabat belediye Encümeni’nin aldığı kararın tebliği üzerine süre isteyen TRT Bölge Müdürlüğü, Kasım ayının sonuna kadar istediği sürenin tamamlanmasına yakın direği ve yanındaki kabini sökerek kaldırdı.

Uzun direkte baz istasyonları bulunan firmalardan Turkcell konuyla ilgili olarak herhangi bir işlem yapmazken, Vodafone ve Avea’nın başvurduğu Trabzon İdare Mahkemesi ise başvuruları reddetti. Vodafone’nun başvurusunu usulden reddeden mahkeme, esastan görüştüğü Avea’nın başvurusunu da “direğin kamuya terk edilmiş alanların üzerinde kurulu olduğu gerekçesiyle” reddetti ve yıkım kararını onadı.

Bu süreçte yapılacak son iş ise Akçaabat Belediyesi’nin direği yıkması olarak kaldı. Daha önce ekipmanı olmadığı gerekçesiyle yıkımı yapamayacağını belirten Belediye’nin yıkım işi için ihale açması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler