Tutuklanmalara Tepki Var!

Tutuklanmalara Tepki Var!

KTÜlü bir grup öğrenci gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR'ları ile ilgili yaptıkları haberler dolayısıyla tutuklanmasına Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) İletişim fakültesinden bir grup öğrenci tepki gösterdi.

KTÜ İletişim Fakültesi Dekanlığı önünde toplanan öğrenciler, "Gerçekler Karanlıkta Kalmayacak" yazılı pankartı açtı. Grup adına konuşan öğrenci, ülkedeki baskı, terör katliam kısaca faşizmin bütün unsurları bitene kadar mücadele edeceğiz ve mücadelemize aynı irade ve dayanışma ile devam edeceğiz, dedi.

Öğrenci sözlerine şu şekilde devam etti: Öyle zor günlerden geçiyoruz ki, artık birlik ve beraberlik mesajları neredeyse sürekli dillerde dönüp duran bir klişeye dönmek üzere. Ülkece son günlerde yaşadığımız gerginliklerin ve insanlığa sığmayacak kötülüklerin haddi hesabı yok. 64. Hükümet göreve başladığı günden itibaren hukuka vicdana ve demokrasiye sığmayacak olaylar yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Bizi, yani KTÜ İletişim Fakültesi öğrencilerini buraya taşıyan sebepse, Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, “siyasi ve askeri casusluk ve devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken belgeleri açığa çıkarmak” bahanesiyle hukuksuz bir şekilde tutuklanmasıdır. Basına, gazeteciliğe ve halkın haber alma hakkına yapılan saldırılar sadece bu tutuklamayla sınırlı değildir. Bu ülkede yıllar yılı basın emekçileri ya işkence görmüş ya tutuklanmış ya da katledilmişlerdir. Hepsini ortak noktada buluşturan şey, halkın haber alma özgürlüğü için verdikleri mücadeledir. Bugün hala gazeteciler görevleri başında bizzat kolluk güçleri tarafından şiddet görmektedir. Yaptıkları haberler yüzünden devlet tarafından cezalandırılmış birçok gazeteci gibi, bizim de öncelikli görevimiz halkın gerçeği öğrenmesi için mücadele etmektir. Yıllardır süregelen muhalif gazeteciler üzerindeki baskılar, internet sansürlerine, göz altılara ve tutuklanmalara karşı halkın haber alma hakkını savunanlar olarak gerçeklerin ve doğruların peşinde olduk. Bundan sonra da bu mücadelemiz aynı kararlılıkla ilerleyecektir. Ülkedeki baskı, terör, katliam kısacası faşizmin bütün unsurlarını sın bulana kadar mücadelemize aynı irade ve dayanışma ile devam edeceğiz.

Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir.ktuden-tepki-var.jpg

KTÜlü öğrencilerin protestosu sırasında emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler