Söğütlü deresinde Çevre Katliamı Yaşanıyor.

Söğütlü deresinde Çevre Katliamı Yaşanıyor.

Akçaabat’ın en uzun ve debisi en yüksek akarsuyu olan Kalanima Deresi, çevresel etkilerin giderek kötüleşmesi nedeniyle can çekişiyor.

Akçaabat’ın en uzun ve debisi en yüksek akarsuyu olan Kalanima Deresi, çevresel etkilerin giderek kötüleşmesi nedeniyle can çekişiyor.

Söğütlü Vadisi’nde bulunan tüm yerleşim birimlerinin kanalizasyonlarının ve evsel atıklarının akıtıldığı, bu yetmezmiş gibi süt fabrikalarının ve kömür depolarının atıklarının da bilinçsizce akıtıldığı Kalanima Deresi’nin suları neredeyse yılın hiçbir günü o eski berraklığında akmıyor.

akcaabat-ile-sogutlu’nun-sahil-kesiminde-yer-alan-yuruyus-bantlarini-birbirine-baglamak-icin-kalanima-deresi-uzerinde-yapimina-baslanan-koprunun-demir-aksami-yerine-monte-edildi.-001.jpg

Geçtiğimiz hafta sonunda dere yatağındaki bir kömür depolama alanının istinat duvarının yıkılması üzerine yetkilieri şikayet yağmuruna tutan civar sakinleri, daha önceki aylarda görülen balık ölümlerinin yine görünmeye başlamasının yaşanan çevre felaketinin gözle görünür örneği olduğunu söylediler.

Kömür depolama alanı sahipleri her ne kadar dereye kömür karışmadığını iddia etseler de dere suyundan alınan numuneler tam aksini gösteriyor. Vatandaşlar dere suyundan alarak tahlil ettikleri numunelerin içinde birçok zararlı madde teaspit edildiğini belirterek Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin olaya müdahale etmesini istediler.

Öte yandan projelendirilen Kalanima Vadisi Kanalizasyon Şebekesi’nin bir an önce inşa edilmeye başlanmasını da isteyen civar sakinleri, önlem alınmadığı takdirde yaşanan çevre felaketinden geri dönüşün mümkün olmayacağını da ifade ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler