Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Sergisine Yoğun İlgi

Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Sergisine Yoğun İlgi

Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi tarafından her yıl düzenlenen Öğrenme Şenliği Ve Yıl Sonu Sergisi 21-22 Mayıs tarihlerinde Akçaabat Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi tarafından her yıl düzenlenen Öğrenme Şenliği Ve Yıl Sonu Sergisi 21-22 Mayıs tarihlerinde Akçaabat Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Merkez binada gerçekleştirilen kurslara ait ürünlerin yer aldığı ve canlı performansların sergilendiğiÖğrenme Şenliği Ve Yıl Sonu Sergisine;Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu’nun eşleri Hanımefendi Şenay Ustaoğlu, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve eşleri Hanımefendi Hatice Şenel, Trabzon Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun eşleri Sayın Kadriye Aşıkkutlu Hanımefendi, Akçaabat Belediyesi Eski Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Özeren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, Gençlik Hizmetleri,Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir,Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu,Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğluve birçokokul ve kurum müdürünün katıldığı sergiye çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Açılışını Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu’nun eşleri Hanımefendi Şenay Ustaoğlu, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve eşleri Hanımefendi Hatice Şenel, Trabzon Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun eşleri Sayın Kadriye Aşıkkutlu Hanımefendi ve Akçaabat Belediye Eski Başkanı Şefik Türkmen’in yaptığı sergi iki gün boyunca ziyarete açık kaldı.

Yıl sonu Sergisinde el sanatları teknolojisi, kuyumculuk teknolojisi, sanat ve tasarım,giyim üretim teknolojisi ve özel eğitim alanlarında bir yıl boyunca kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Öte yandan öğrenme şenliği kapsamında ebru, sepet örücülüğü, taş bebek yapımı, cam eskitme, seramik hamuru şekillendirme, çinicilik, tezhip, kazaziye örücülüğü, hasır bilezik örücülüğü, pasta süsleme, yağlı boya resim, çocuklara yönelik pasta şekillendirme, yüz boyama ve balon şekillendirme başta olmak üzere birçok alanda canlı performanslar sergilendi.

Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi tarafından bu eğitim öğretim yılı içinde Özel Eğitim gerektiren bireylere yönelik açılan kurslara katılan özel eğitim kursiyerlerinin ürettiği ürünler de katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

Bu yıl tarım, hayvancılık ve bahçecilik alanlarında fındık budama, arıcılık, mantar yetiştiriciliği, meyve bahçelerinde gübreleme gibi pek çok kursun işbirliği halinde yürütüldüğü Akçaabat Ziraat Odası da,bu tür kurslara ve eğitim faaliyetlerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla tanıtım standıyla öğrenme şenliğinde yer aldı.Akçaabat Ziraat Odası’nda görevli personel tarafından vatandaşlara fındık,istiridye mantarı, domates, salatalık, çilek gibi tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi, sulanması ve gübrelenmesi gibi konularda bilgi verildi. Tarımsal aletlerin de tanıtıldığı stantta vatandaşlara tanıtıcı ve bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.

2018-2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar yaklaşık 500 kurs açıp 10000 civarı kursiyere ulaşmayı hedefleyen Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi, bugün itibariyle;Arapça, Arıcılık, Avcılık, Diksiyon, Drama, İşaret Dili, İngilizce, Resim Sanat Eğitimi, Taekwondo, Judo, Karate, Bağlama, Gitar, Keman, Fındık Budama, Bilgisayar Kullanımı, Ön Muhasebe, Kalorifer Ateşçiliği, Hasır Örmeci, Gümüş Kazaz Örücülüğü, Elde Türk İşi, Ev Tekstili Ürünleri, Hijyen Eğitimi, Okuma Yazma, Halk Oyunları, Yabancılara Türkçe Eğitimi, Kadın Giysileri Dikimi, Aşçı Yardımcısı ve Yaş Pasta Yapımı… gibi133 farklı kurs çeşidiyle 485 kurs açmış, 8800 kursiyere eğitim vermiştir.

sergi11.jpg

sergi12.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler