O Proje Reddedildi

O Proje Reddedildi

O Proje Reddedildi

Akçaabat Belediye Meclisi Temmuz ayı topantıları başladı.

Belediye Hasan Saka Toplantı Salonu'nda Başkan Şefik Türkmen başkanlığından gerçekleşen toplantıda, imar komisyonundan gelen dosyalar görüşüldü.

Köprülü Geçişe Ret

Komisyondan gelen Akçaabat Söğütlü mahallesinde özel bir eğitim kurumuna ait 2 bina arasında yapılması planlanan köprülü geçişe izin verilmedi. Meclise bilgi veren Başkan Türkmen, eğitim kurumu olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne konuyu sorduk. Eğitim kampüsü içerisinde böyle bir projeye onay verilebileceğini fakat yol üzerinden geçmesinin uygun olmayacağı görüşü verildiğini belirtti. Başkan Türkmen bu nedenle projenin ret edilmesi görüşünde birleştiklerini belitti. Meclise sunulan köprü geçişi meclis tarafından da ret edildi.

Ayrıca daha önce meclis tarafından kabul edilen çatı yönetmeliğine göre meclisin onay vereceği çatı projelerinin estetik kurulunca onay verilmesi de kararlaştırıldı.

Meclis çalışmamalarına yarın devam edecek.

sogutlu-projee.jpg

Meclisin Temmuz Ayı Gündemi ise şu şekilde.

  1. İmar Komisyonundan gelen dosyaların görüşülmesi.
  2. Yeni Gelen İmar Tadilatlarının görüşülmesi
  3. İlçemiz Yıldızlı Mahallesi Mavra Bölgesi’nde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin 22/11/2016 tarih ve 648 sayılı kararı ile onaylanan 1:5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve söz konusu planlama bölgesine ilişkin hazırlanan 1:1000 ölçekli Uygulama İmar planının görüşülmesi.
  4. İlçemiz Ortamahalle Mahallesi’nde Belediyemiz adına tescilli 107 ada 3 ve 5 nolu parsellerin, Akçaabat Kaymakamlığı adına yapılacak yeni Hükümet Konağı için, İçişleri Bakanlığına tahsis edilmesi talebinin görüşülmesi.
  5. İlçemiz Söğütlü Mahallesi 146 ada, 67 nolu parseldeki binanın çatısında yapılmak istenen tadilatın görüşülmesi.
  6. İlçemiz Ambarcık Mahallesi ile Demirkapı Mahallesi sınırının yeniden düzenlenmesi talebinin görüşülmesi
  7. Ayana Tepesi Bölgesine Kamu yatırımı yapmak üzere mera tahsis amacı değişikliği yapılması hususunun görüşülmesi.
  8. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Belediyemize devri yapılan taşınmazların ruhsatlandırılması hususunun görüşülmesi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler