Mısır "İyi Parti Birinci Parti Olacak"

Mısır "İyi Parti Birinci Parti Olacak"

Mustafa Mısır "İyi Parti Akçaabat'ta Birinci Parti Olacak"

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır:

 

AKÇAABAT İYİ YÖNETİLMİYOR

 

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır’la güncel siyasi olayları ve partisinin siyasi anlayışını içeren bir röportaj gerçekleştirdik. Başkan Mustafa Mısır, partisinin Akçaabat’taki oy oranının yüzde 20’nin üzerinde olduğunu iddia ederek, kendilerine gösterilen ilginin Akçaabat’ın iyi yönetilmiyor olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Mısır’a yönelttiğimiz sorular ve aldığımız cevaplar şöyle:

 

Akçaabat’ta bilinen birisiniz. Bu nedenle kendinizi tanıtın demiyorum ama İYİ Parti’deki serüveninizin nasıl başladığıyla söyleşimize girelim.

Bildiğiniz gibi İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Türkiye’nin siyasi hayatındaki yerini aldı. İlk kurulduğu günden itibaren saflarında yerini aldığım partimin Akçaabat’ta gerçekleştirdiği ilk kongresi ise 21 Ekim 2018 tarihinde yapıldı. Arkadaşlarımın teveccühü ile ilçe başkanlığı görevini üstlendim. 30 Aralık 2020 tarihinde de bu göreve ikinci kez seçildim.

Yani İYİ Parti’nin kuruluşunda yaşadığı sancılı sürecin birebir tanıklarından birisiniz.

Evet. Kuruluş aşamasındaki sürecin tanıklarından ve yaşayanlarından biriyim. Çok sıkıntılı ve meşakkatli bir süreçti. Yeni çıktığımız yolda birçok insanla birçok görüşmelerimiz oldu. Bu süreçte bizi büyük bir teveccühle karşılayanlar olduğu gibi kendini yakın hissedip korku gibi değişik saiklerle bizden uzak kalanları da gördük o süreçte. Onca yıllık birlikteliğin ardından selamımızı almayanlar da vardı o süreçte, yeni kurulan partimizin kapısının açıldığı sokaktan geçmeyenler de. Ama biz her şeye rağmen “kuramazsınız” dedikleri partimizi kurduk, “seçime giremezsiniz” dedikleri partimizle seçime girdik, “seçilemezsiniz” dedikleri kadromuzla da halkımızın oylarıyla yüce Meclis’te yerimizi aldık.

Sizin adınıza zor bir süreçmiş. Peki, o süreçte sizi en çok yoran neydi?

Yeni bir parti için en zor olan tabii ki kendinizi anlatmak. O süreçte neler yapacağımızdan çok kim olduğumuzu anlatmaya çalıştık.

Bu kadar zor bir süreçten sonra seçmenin karşısına ilk olarak 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi’yle çıktınız. O seçimi değerlendirir misiniz?

Daha 2 yıllık bir parti olmadan girdiğimiz ilk seçim benim için büyük bir başarıdır. 5 milyona yakın seçmenden ilgi görmek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 43 sandalyeyle temsil edilmek küçümsenemeyecek bir iştir.

Akçaabat’ta da Türkiye genelinin üstünde bir yüzde ile geçirdik o seçimi. Onca engellemeye rağmen yüzde 12’ye yakın bir seçmen Milletvekilimiz Hüseyin Örs’ün seçilmesine katkı sağladı.

İkinci seçiminiz ise 31 Mart 2019’daki Mahalli İdareler Seçimi oldu. Sizin için başarılı bir seçim mi oldu?

Başarı hedefe ulaşmaktır. Bu anlamda başarısız görünebiliriz ama Belediye Meclisi’ne 5 üyemizin girmesini sağladık ve grup kurma hakkı kazandık. Bu anlamda başarılı sayılırız. Hatırlarsanız bu seçimi Millet İttifakı çatısı altında girdik. İttifak ortağımız Cumhuriyet Halk Partisi de 3 üyeyle temsil hakkı kazandı.

Yüzde olarak baktığımızda ilk seçimde Millet İttifakı ortağımızla Milletvekili Genel Seçimi’nde yüzde 24,9 oranında oy almıştık. Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde ise bu oranı yüzde 34,32’ye çıkardık. Bu da bir başarıdır.

Seçimlerle başladık, öyle de devam edelim isterseniz. Önümüzde de bir seçim var. Bir yıldan az bir süre kaldı sandık başına gitmeye. Mevcut durumunuzla bu seçimde yapacaklarınızı değerlendirir misiniz?

İyi Parti olarak yönetim kadromuz, mahalle teşkilatlarımız ve tüm sandık görevlilerimizle birlikte seçimlere en hazırlıklı partiyiz.Seçim komisyonlarımız, hukuk komisyonlarımız ve avukat arkadaşlarımızla hazır bir şekilde seçimi istiyor ve bekliyoruz.

Gerek üye sayımız ve gerekse de gönüllülerimizle Akçaabat’ta ikinci parti konumundayız. Halkımızın bize karşı olan teveccühünü, korku imparatorluğundan sıyrılmış ve sıyrılmak isteyenleri gördüğümüzde İYİ Parti'nin çok yakında Akçaabat'ta birinci parti olacağına inanıyorum.

Genel merkezimizin il ve ilçelerde yaptırdığı anketler var. İlçe Başkanlığı olarak biz de anketler yaptırıyoruz. Bu anketlerin tümünde oy oranımız yüzde 20’nin üzerinde. Kararsızları ve sessizleri dikkate aldığımızda ilk seçimde partimizin Akçaabat'ta çok iyi bir oy oranına ulaşacak olduğundan eminim.

Malumunuz önümüzdeki ilk seçim Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri. Milletvekilliği seçiminde listelerin ilk sıralarında Akçaabat’tan aday olmamasını eleştirir dururuz hep. Akçaabat’tan aday çıkarsa sizde bu sıralama nasıl olur?

Akçaabat Trabzon’un ikinci büyük ilçesi. İlçemizde ve Ortahisar’da ikamet eden Akçaabatlılar açısından baktığımızda ise Trabzon'un 580 bin seçmenin 150 binden fazlasını Akçaabatlı seçmenlerimizin oluşturduğu net olarak görülüyor. Bu da Trabzon’un 6 milletvekilinden 2’sini Akçaabatlı seçmenlerin oyu çıkartıyor demek. Bu, ilçemizin siyasi arenadaki önemini daha da artırıyor.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in demokrasiye olan inancını herkes biliyor.Bugüne kadar gösterdiği tavırdan anlaşılacağı üzere partimizde adaylıklar ve sıralamalar demokrasi anlayışımıza göre şekil alacak.

Hızla büyüyen partimize yeni, donanımlı birçok isim katıldı ve katılmaya da devam ediyor.Bunların içerisinde profesörlerimiz, hukukçularımız, iş insanlarımız da var. Seçim tarihi açıklandığında Akçaabat ilçesinden milletvekili aday adayı olarak en fazla aday İYİ Parti’den çıkacaktır.

Yeri gelmişken soralım; sizin genel veya yerel seçimlerde kendinizle alakalı bir düşünceniz var mı?

İYİ Parti ailesinde sen-ben diye ayrımcılık yok.İYİ Parti ailesi çatısı altında hizmet veren, emek veren her bir partilimiz tüm seçimlerde aday olma hakkına sahiptir.

Bu konudaki rezervinizi not edip Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne geçelim. Geçen hafta partinizin tüm il ve ilçe başkanları Ankara’da bir araya geldi. Bu konuda bir netlik oluştu mu?

Toplantıda konuşulanları dile getirmeye yetkim yok ama Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in de söylediği gibi halkımızın en çok teveccühünü kazanan, seçimi birinci turda kazanabilecek kişi adayımız olacaktır.

293477060-3211229442481592-559940204655866254-n-1.jpg

Genelden yerele geçme vakti geldi. İlçemizin genel durumunu ve yönetimini nasıl buluyorsunuz?

İlçemizin koyları,sahili,tarihî Orta Mahallesi,gölleri ve yaylaları maalesef katledilmiş durumda.Turizm cenneti diye adlandırılan ilçemizin arzu edilenden çok uzakta kaldı.Trabzon turizminden en düşük payı alan gerilemiş bir ilçe olarak görüyorum.

Akçaabat sahilimiz ilk yapıldığı dönemlerde Trabzon'un en gözde yeri idi. Doğusundan batısına kadar insanların ilçemize akın ettiğine şahit oluyorduk.Lakin geldiğimiz bugün bu değerlerin Akçaabat’a hiçbir kazanımı maalesef yok.Akçaabatlılar olarak da farklı ilçelerinin sahillerinde geziyor, kumsalların da yüzüyor, alışverişimizi de artık Trabzon'dan yapıyoruz

İstişareden uzak bir yönetimin hata yapma olasılığı çok yüksek olduğu gibi yanlışlara imza atması olasılığı da çok yüksektir.

İlçemizi yönetenlerin, tüm kamu kurumlarının genel siyasetten uzak, ilçemizin genişlemesi ve gelişmesi için,tüm sivil toplum kuruluşları ve tüm siyasi partilerle en azından ayda bir kez toplantı yaparak görüşlerini almalarını isterdim. Üzülerek söylüyorum ki 5 yıllık dönemde buna şahit olamadık.

Genelden bu kadar dertliyseniz, Belediye’ye kim bilir ne diyeceksiniz?

Belediye meclisinde grup kurabildiğimiz için tüm komisyonlarda temsilcimiz var.Meclis gündemine gelen tüm çalışmalar hakkında eksik ya da hatalı gördüğümüz konulara itirazımız olduğu gibi olumlu projeleri de destek vererek katkı sunmaya çalışıyoruz.

Parti olarak belediyecilik anlayışımızda sosyal belediyeciliği ön plana çıkarmak için başta Grup Başkan Vekilimiz Erol Gedikli ve diğer meclis üyelerimiz ile birlikte meclise birçok öneri sunduk. Ama maalesef geçmişte olduğu gibi şimdi de çok değişen bir şeyin olmadığını görüyoruz. Önceki dönemde olduğu gibi yine istişareden uzak bir yönetim anlayışı mevcut

Peki, işler istişareyle olsaydı acil olarak nelerin yapılmasını isterdiniz?

İlçemizin işsizlik oranı Türkiye ortalamasının çok üstünde. Birçok esnafımız ise kepenk kapatma aşamasına gelmiştir. İşsizliği azaltıp esnafımızın yüzünü güldürecek altyapının oluşturulması gerekmekte. Bunu da şu anda turizm ile sağlayabiliriz.

Turizmin altyapısını kurmak ve daha sonra da geliştirmek için ilçemizin tüm dünyada reklamının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Turizme açık yerlerimizin altyapısındantrafiğine, yollarından görsellerine kadar ivedi şekilde hazırlanması gerekiyor. İlçemizin diğer ilçelerden farklı kılınacak şekilde dizayn edilmesi, en azından küçük bir Atakum niteliğini kazanması gerekiyor.

Bu konuda çok projeleriniz var anladığım kadarıyla. Ama bunları bir sonraki söyleşimize bırakalım. Son alarak vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Olmaz mı? Çokça mesajım var ama ilk mesajım gençlere.

Bu ülkenin geleceği bir sonraki nesillerimize miras bırakacak olan bugünün gençleri, hangi parti olursa olsunlar, sorumlu bir vatandaş bilinciyle siyasetteki yerlerini alsınlar. Aydınlık yarınlar için kendi ikballerinden çok memleket istiklali yolunda var gücüyle çalışsınlar.Özellikle gençlerimizi partimize çaya davet ediyorum.

Halkımıza da bir çağrım var.

Artık korku imparatorluğu dağıldı. Liyakatin ve adaletin temsil edileceği yeni bir dönem başlamıştır. Esaret zincirlerinden kurtulsunlar ve bir an önce inandıkları doğrulara sahip çıkıp ideallerinin peşinden yürüsünler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler