Lüks Siteler Arasında Tarım

Lüks Siteler Arasında Tarım

Yıldızlı’da lüks siteler arasında kalan arazide tarla belleyip tarım yapmaya çalışıyorlar.

 

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yıldızlı mahallesinde çok katlı siteler arasındaki kalan arazide tarım yapmaya çalışanlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Bir zamanlar Trabzon’un sebze deposu olarak bilinen ve son yıllarda yapılaşma ile birlikte yerini yüksek konutlara ve iş yerlerine bırakan Yıldızlı’da kısıtlı arazide tarım yapmaya çalışan vatandaşlar ilginç görüntüler ortaya çıkarttı. Lüks siteler arasında kalan küçük tarlada, toprağı belleyerek sebze meyve için hazırlık yapıyor.

Bölgenin 10 yıl öncesine kadar tarım arazisi olduğunu ve yapılaşma ile etrafın lüks binaların yapılmasıyla tarım arazilerin azaldığını dile getiren Metin Çabuk, “Binalar arasında tek kalan alan burası. Biz de burayı belleyerek hazırlık yapıyoruz. 7-8 yıldır bu alanda üretim yapıyoruz. Bu alana biber, patlıcan, fasulye, domates dikeceğiz. Lüks siteler arasında bellemek, özellikle dışarıdan buraya yerleşen bazı vatandaşların ilgisini çekiyor.” Dedi.

Metin Çabuk, arazide ürettikleri sebzeler ile kendi ihtiyaçlarını giderdiklerini bazılarını da satarak aile bütçesine katkı yaptıklarını dile getirdi.

akcaabat-yildizli-tarin.jpg

akcaabat-yildizli.jpg

tarimlar.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler