Kültür Sanat ve Spor Etkinliklerinin Merkezi Akçaabat

Kültür Sanat ve Spor Etkinliklerinin Merkezi Akçaabat

Kültür Sanat ve Spor Etkinliklerinin Merkezi Akçaabat

AKÇAABAT’TA FESTİVAL KAPSAMINDA EL SANATLARI SERGİSİ, RESİM SERGİSİ VE AYAK TENİSİ TURNUVASI YAPILDI

Akçaabat Belediyesi organizesinde düzenlenen 31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Akçaabat Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde,  El Dokuma Halı ve Kilim sergisi açıldı.

Akçaabat Belediyesi altındaki Emin Serdar Sergi Salonunda yapılan El Dokuma Halı ve Kilim Sergisinin açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ 31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimiz kapsamında düzenlediğimiz Halı ve El Sanatları Sergimize hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Biliyorsunuz bizim festivalimizde yok yok. Sanattan spora, halk oyunlarından yöresel sergilere kadar birden çok faaliyet yer aldığı bir festivali daha hep birlikte icra ediyoruz. Festivalimiz ilçemizde uzun yıllardan beri yapılan uluslararası olma özelliğine sahip en büyük organizasyondur. Bunun yanında yıl boyunca birden çok kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi hayata geçiriyoruz. İşte onlardan olan, halk eğitim müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz, halıcılık kursu ile el sanatları kursundan elde edilen, üretilen el emeği göz nuru ürünler bugün burada sergileniyor. Tamamıyla yerli ve milli ürünler bugün sizlerin beğenisine sunuluyor. İstenince, azmedince ve gayret gösterince olmayacak bir şey başarılamayacak bir işin olmadığını bugün burada canlı olarak görüyoruz. Sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ürünlerin ortaya çıkmasında emek verenlere şükranlarımı sunuyorum. Yıl boyunca yılmadan usanmadan ilmek ilmek emeklerini halılara yansıtan, bizlere sunan kursiyerlerimizin emeklerine sağlık diyorum. Sergimizin bereketli olmasını dileyerek hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

ULUSLARARASI SANAT BAĞLARI GÜÇLENDİ

31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Hamam Çimeni Çarşısı Belediye Sanat Galerisi’nde yapılan Gürcistanlı Sanatçılar Resim Sergisi yapıldı.

25 Gürcistanlı resim Sanatçısı, resim tablolarını festival kapsamında Akçaabat’ta sergilediler. Kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat’ta uluslararası alanda sanat bağları güçlendi; dostluk ve kardeşlik duyguları pekiştirildi; kültür alışverişi yapıldı.

Sergi açılışında duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimiz kapsamında 4 Haziran tarihinde Akçaabatlı ressamlar Batum’da sergi açmıştı. Orada Türk Ressamların katılımları ile bir sergi açılışı gerçekleştirdik. Orada bizi çok güzel ağırladır, bizleri çok iyi misafir ettiler. Bir kez daha misafirperverliklerinden dolayı Batumlu kardeşlerimize teşekkür etmek istiyorum. Aynı şekilde biz de burada onları layıkıyla ağırlayıp memleketlerine inşallah uğurlayacağız. Şimdi ise yine festival programımız kapsamında 25 Gürcistanlı Resim Sanatçımız Akçaabat’ta sergi açtı. Birbirinden güzel, özgün ve özel resim tablolarını Sanat Galerimizde sergiliyorlar. Akçaabat’ımız kültür, sanat ve turizm şehridir. Yaptığımız etkinlikler ve organizasyonlar neticesinde uluslararası bağlarımız güçleniyor.” Dedi.

Konuşmaların ardından resim sergisi gezildi ve Hamam Çimeni Avlusunda 31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivaline katılan tüm halk oyunları grupları büyük horon halkası kurdular.

AKÇAABAT’TA AYAK TENİSİ TURNUVASI SONA ERDİ

Akçaabat Belediyesi organizesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen 31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Ayak Tenisi Turnuvası düzenlendi.

Hamam Çimeni Çarşısı Avlusunda düzenlenen ve 4 gün boyunca devam eden turnuvaya toplamda 16 takım 64 sporcu katıldı.

Final müsabakaları da yapılan Ayak Tenisi Turnuvasının kazananları belli oldu. Turnuvada birinci Sebat Gençlik, ikinci Kütük Gücü, üçüncü Sebat Veteran ve dördüncü Efsaneler takımı oldu.

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödülleri 31. Uluslararası Akçaabat müzik ve Halk Oyunları Festivalinde verilecek.

1-1.jpg

2-2.jpg

9.jpg

3-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler