Kimler Aday Olacak?

Kimler Aday Olacak?

Yerel Seçimlere Doğru Kulislere Yansıyanlar

31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için geri sayım başladı. Seçimde partiler gösterecekleri adaylar üzerinde sıkı bir çalışma yapıyor. Partiler bir taraftan kamuoyu yoklaması yaparken, bir taraftan da genel merkezin vereceği kakarı bekliyor. Şimdi yerel seçimlere doğru siyasi partileri sizin için analiz ettik.

AK Parti

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) Akçaabat için beklentiler sürpriz olmayacağı yönünde. Mevcut başkan Osman Nuri Ekim için partinin bir anket yaptırdığını biliyoruz. Osman Nuri Ekim’in, pandemi ve ekonomik sıkıntılara rağmen Akçaabat’ta yaptığı çalışmalar takdir ediliyor. Eksikleri var tabiî ki. Yapması gereken ve yapamadığı işler var. Bu nedenle bir ikinci dönem daha istiyor. Bizce de bir dönem daha hakkıdır. Osman Nuri Ekim’in bu süreçte rakibi olacaktır mutlaka. Geçmiş dönemlere bakıldığında tüm seçimlerde AK Parti’den 10’a yakın aday adayı olduğunu görüyoruz. Bu aday adaylarının büyük bir bölümünün başkanlık için olmadığını bilmeyen yoktur.

Peki bu aday adaylığı için ismi geçenler veya adaylığı düşünen isimler kimler? Son dönemde ilçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ismi geçenler arasında. Akçaabat kamuoyunda ve bazı basın yayın organlarında istifa edeceği şeklinde haber çıkması da bu iddiayı güçlendirse de, Altıntepe’nin böyle bir şeye kalkacağına ihtimal vermiyoruz. Zira bu konuyu kendisine sorduğumuzda “Biz teşkilatın adamıyız. Partimiz bize ne görevi verirse onu yaparız. Yerel seçimler de teşkilatımız ile birlikte en yüksek oyu almak için çalışacağız” şeklinde açıklama yapması adaylık ihtimalinin olmadığının beyanı gibi.  Altıntepe İlçe başkanlığı döneminde kendisini bir hayli geliştirdi. Belki de Büyükşehir’de meclis üyeliği veya farklı bir konum beklemesi de en doğal hakkıdır. İstifa ederse bu nedenlerle genel merkezin kararı ile edebilir. Başka ihtimal çok zayıf.

AK Parti’den ismi geçenler arasındaki isim Mustafa Uzun. Mustafa Uzun şuan DSİ’de Genel Müdür Yardımcısı.  Uzun’un Akçaabat için başkanlık gönlünde yattığını biliyoruz. Daha önce de aday adayı olan Uzun’un yakın çevresine “Ben aday adayı olmam. Fakat gel adayımız ol denilirse ancak gelirim” dediği öğrenildi.

AK Parti’de diğer bir Savaş Ayvaz. Savaş Ayvaz Orman genel Müdürlüğü’nde Fidanlık Müdürü olarak görev yapıyor. İsmi aday adaylığı için geçenler arasında.

CHP

CHP Akçaabat’ta adaylık konusunda en sessiz parti desek yanlış olmaz. Her dönem akla ilk gelen isim Ali Türen Öztürk, Büyükşehir için aday olduğunu basına açıkladı. CHP, Bir önceki dönem İYİ Parti ile yapılan ittifakla seçime girmişlerdi. Şimdi o ittifak olmayacak gibi. Seçimlere kiminle girecekleri henüz net. Akçaabat eski ilçe başkanı Mustafa Bak’ın il başkanı olması CHP için Akçaabat’ı biraz daha önemli kıldı. Akçaabat için CHP’nin nasıl bir aday belirleyeceğini en çok İYİ Parti’nin adayı merak ediyordur.

İYİ Parti

Akçaabat’ta 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi için en hareketli parti İYİ parti desek yanlış olmaz. Şuana kadar edindiğimiz bilgilere göre 3 Osman ve 1 Aslan adaylık için nabız yokluyor. 3 Osman derken, Osman Karaçukur, Osman Akbulut, Osman Kalyoncu ve Aslan Güner. Ayrıca Akçaabat’ta ünlü 2 isme İyi Parti’den teklif gitti. Bu isimler bu tekliflere henüz cevap vermiş değil. (Açıklamama için verdiğimiz söz nedeniyle bu isimleri açıklayamıyoruz. Küçük bir ipucu; Bu isimlerin birisi eski başkan, diğeri halen başkan. )

Aslan Güner, Büyükşehir Meclis üyeliğinden istifa ederek 2. Sıradan milletvekili aday olmuştu. Meclis üyeliği döneminde de Akçaabat’ın sorunlarını mecliste taşıyarak gündem yapmıştı. Şimdi adaylık için bekleyişte.

İş adamı Osman Karaçukur’un İyi Parti’den başkan adaylığı görüşmeler yaptığını duyduk. Aday yapılır mı zaman gösterecek. Karaçukur, daha önce de bir kez aday bir kez de aday adayı olmuştu.

Osman Kalyoncu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Spor Akademisi Başkanı ve öğretim görevlisi. Ekrem İmamoğlu ile arası çok iyi. Akçaabat’ta hizmet etmek istediğini her fırsatta söylüyor. İyi Parti’de nabız yoklayan isimlerden. Kendisi ile görüştüğümüzde “Akçaabat’ın her sokağını, her mahallesini sorunlarını ve çözümlerini de biliyorum” demesi bu işi ne kadar istediğinin belirtisi.

Son Olarak 2019 Seçim Sonuçlarını hatırlayalım.

Osman Nuri Ekim- AK Parti
43.757 OY       %60,08

Osman Akbulut- İyi Parti
24.997 OY   %34,32

Osman Tuğrul Gazi Bayram- Saadet Partisi
2.176 OY         %2,99

Ferhat Yanık BTP
1.080 OY         %1,48

Okan Koç- BAĞIMSIZ
818 OY            %1,12

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Haberler