İsveç'e Akçaabat'tan Tepki

İsveç'e Akçaabat'tan Tepki

Kurban Bayramı'nın ilk gününde İsveç'teki bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yapılan menfur saldırıya ilişkin Akçaabat’tan da tepki geldi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde İsveç'teki bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yapılan menfur saldırıya ilişkin Akçaabat’tan da tepki geldi.  Akçaabat  İmam Hatipliler Derneği Başkanı Muhammet Topsakal " Olay RasmusPaludan isimli ırkçının Kur'an-ı Kerim'i yakmaya kalkışması olayından ibaret değildir, çok daha derindir ve çok boyutludur " dedi.

Dernek adına Akçaabat Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması yapıldı. Kemal Kocaman tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Değerli Bası Mensupları,

 İsveç'te Türkiye büyükelçiliği önünde bütün Müslümanlara, medeniyete ve insanlığa yönelik büyük bir hakaret yaşadık. Olay RasmusPaludan isimli ırkçının Kur'an-ı Kerim'i yakmaya kalkışması olayından ibaret değildir, çok daha derindir ve çok boyutludur. Karşımızda medeniyete, insanlığa, kutsallara, kitaplara savaş açmış bir Haçlı zihniyeti var, bunu görelim. Bu alçakça eylemin yapılmasına izin veren, polisleriyle koruyup gözeten bir İsveç devleti var. Bu Türk ve İslam düşmanı Haçlı zihniyetinin, İslamafobinin örgütlü ittifakı olan NATO var. İsveç'te yaşanan bu düşmanlık ne ilk ne de sondur. Hatırlayalım, çok yakın zamanda yine Stockholm'de PKK'lılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini ayaklarından asmışlardı. Yine Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafı ve Türk bayrağını yere serip üzerinden geçit yaptılar. Son yaşadığımız alçakça eylemin adresinin Türkiye büyükelçiliği önü olması da anlamlıdır.

 Akçaabat İmam hatipler Mezunları Derneği Başkan ve Yönetimi Bayramlaşma Programına katıldı. Burada dernek üyeleriyle bayramlaşan Topsakal konu ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Başkan Muhammet Topsakal "Müslümanlar olarak Kurban Bayramı'nı idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Şu anda dünyanın dört bir köşesindeki 2 milyar Müslümanın kalbi aynı manevi iklimde huzur ve sükûn buluyor. Ancak İslam ve insanlık düşmanları polis korumasında gerçekleştirdikleri provokasyonlarla bu iklime gölge düşürmeye çalışıyor. Bayramın ilk günü mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan alçak saldırı bunlardan biridir. Bu cürmü işleyenler kadar fikir özgürlüğü kılıfı altında buna izin verenler, bu alçaklığa göz yumanlar da emellerine ulaşamayacaktır.

İmam Hatipliler olarak tahrik siyasetine de, tehdit siyasetine de kesinlikle boyun eğmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlığıyla kararlılıkla mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını, batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz.

isvece-akcaabattan-tepki.jpg

                                                                                         

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler